Око Видовдана почињу радови

У другој половини јуна, око Видовдана, почеће радови на аутопуту Београд - Бијељина - Сарајево, од Кузмина до Сремске Раче, најавио је данас предсједник Србије Александар Вучић.

Србија 19.03.2019 | 13:54
Око Видовдана почињу радови
"Конкретни радови на аутопуту Београд-Бијељина-Сарајево, на секцији Кузмин - Сремска Рача, највјероватње од моста преко Саве, почињу у другој половини јуна, око Видовдана. Тада крећемо у извођење радова на аутопуту Београд - Бијељина - Бањалука и Београд - Бијељина - Сарајево", рекао је Вучић након састанка са предсједавајућим Предсједништва БиХ Милорадом Додиком.

Додао је да је са Додиком разговарао о свим важним питањма, која су значајна за Србију и БиХ.

Вучић је рекао да се чека формирање Савјета министара БиХ, а да Србија жели да се то деси што прије, као и да жели најбоље односе са БиХ.

Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас у Београду да је сарадња Републике Српске и Србије најбоља и најконкретнија у посљедњих неколико година. 

Додик је рекао да се та сарадња огледа у великој подршци пројектима помоћи Републици Српској и да је замисао да у свакој од 62 општине у Српској буде један од пројеката из средстава помоћи Србије.

– Изражавам задовољство што у континуитету рјешавамо проблеме обичних људи у Српској – рекао је Додик након састанка са предсједником Србије Александром Вучићем и изразио захвалност Вучићу и његовој подршци Републици Српској.

Он је нагласио да је Србија најважнија за стабилност региона и да то показује политика коју води. 



(Агенције)

Коментари / 31

Оставите коментар
Name

Танита

19.03.2019 12:59

Супер вијест и хвала пуно. Надам се да цете од мене и прије поцетка радова имати једно махање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарко

19.03.2019 13:38

Сретно

Name

Скептик

19.03.2019 13:47

..а иза њих се вијори застава ВАРТА батерија...

Name

Рано или?

19.03.2019 14:01

Хоце ли и ова двојица поцети развијати привреду?

Name

Мафијаска посла

19.03.2019 17:52

У континуитету гомилате проблеме на вец огромне поатојеце и ни за један немате ријесење.

Name

Мирослав

19.03.2019 13:04

То само за Бициклисте лепо свака цаст ако и то успете ал не наседа висе народ на васе бомбардовање висе радите мање крадите!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лаик

19.03.2019 13:09

Колико се Рудоња ту уградио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тајкун

19.03.2019 13:12

Долази ли Вучић на отварање АГАПЕ-а у Мишковићев пардон Рудоњин тржни центар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђорђе

19.03.2019 14:48

Зар Мишковић није у затвору, какво отварање тржног центра????. У Србији народ мисли да је Мисковић у затвору. Пази отвара центар у БЛ. Морам рећи рођаку у Новом Саду, не зна...

Name

ре Дјордје

19.03.2019 17:41

Само да знаш највећи инвеститор у посљедњих пар година у Србији је Мишковић, у аграр посебно. Прогуглај мало због себе.

Name

Ре

19.03.2019 13:17

Најбоље односе са БиХ ? Благо нама !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Најбољи

19.03.2019 18:01

Зато су задрзавања на границама висецасовна, колоне километарске.

Name

моје мисљење

19.03.2019 13:29

По мом мисљњу главни разлог данасњег сусрета Додик - Вуциц је то сто се сутра у Хагу изроице другостепена [конацна] казна Карадзицу и ова двојица договарају тактику око контроле маса ако послије изрицања буде каког белаја на улицама Србије и РС јер како Вуциц под собом има контрлу полиције Србие, тако Додик под собом има контролу полиције РС

ОДГОВОРИТЕ
Name

е мој ти

19.03.2019 19:06

Ко Ти реце да мозе бити белаја?

Name

ре

19.03.2019 22:52

Ја мислим да то висе никога и незанима,вријеме је уцинило своје.Да му показе, како се измисљена опозиција на крају ослибадја.ЦИРКУС за народне масе....!!

Name

гејевци

19.03.2019 13:30

хало момци кад це она васа"декларација"? ви много обецавате али јос брзе заборављате, не би било лосе да одете на преглед мозда алзхајмер је ту ,оцигледно много симптома обадвојица имате кад је памцење и испуњење обецаја!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Питам се

19.03.2019 13:34

постоји ли и једна дрзава у свијету у којој се политицари огласавају о одлукама и договорима који су на нивоима Министарстава? Засто такве одлуке не износе Министри него политицари? Какве везе изградња једног пута има са политиком? Одговор је јасан, треба се појавити гдје год се несто десава и на тај нацин прикупљати себи поене. Народ памти само политицаре који се огласавају у јавности а они то раде из само једног јединог разлога а тај је да би им се придодали поени за несто с циме у ствари немају никакве везе. Пита ли се ико од нас ко су ти струцњаци и тимови који раде на свим тим пројектима, да ли их је неко некад видио и цуо на ТВ-у или да ли о њима пису новине? Наравно да не јер они за свој рад добијају плату али не и могуцност да свој пројекат преко одговарајуцег Министарства излозе пред јавносцу. То је у демократским друствима нормална пракса да се сви веци пројекти представљају јавно од стране тимова који су на њима радили и на тај нацин се са великим разлогом експонирају јер је иза њих видљив и опипљив конкретан рад. У демократским земљама се јасно зна ста је цији посао и на којем нивоу је један политицар а на којем један Министар. У таквим земљама никада нецете цути да је и један Предсједник изисао у јавност са вијесцу о изградњи новог аутопута. Такве вијести износе Министрства која су за њих надлезна. Засто се Министри саобрацаја и веза Србије и Босне и Херцеговине нису огласили и одрзали конференцију за стампу гдје би прузили могуцност новинарима да им постављају конкретна питања везана за ту одлуку? Овако саопстена одлука која само има за циљ јос који поен ниста сама по себи не говори нити нам даје одговоре на многа конкретна питања. Ова два политицара оцито не требају ни Премијере, ни Министре, ни гласноговорнике. Како би инаце народ знао и прицао пуним устима да је све сто се ради искљуциво њихова заслуга. А то сто се "ките тудјим перјем", тудјим радом и залагањем и новцем који није њихов а који припада свима, е то је захваљујуци њиховим способностима "испирања мозгова" давно сметнуто са ума. На залост многих који су и те како свјесни њихових манипулација наивним и неуким народом, а уз то немоцни јер не успијевају преци "критицну масу" која би несто и успјела промјенити, тако да смо ми од демократски уредјених система удаљени неколико свјетлосних година.

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

19.03.2019 14:08

Е ово си им саставио за цисту 10-ку , проблем је сто то многи не капирају.

Name

Ре Питам се

19.03.2019 14:36

У нормалним земљама не долазе политицари по заврсетку радова неког крузног тока или тротоара, па да то свецано обиљезе или како они казу "отварају". А ко је то све урадио? Наравно фирме и радници. Они се нигдје не спомињу. Замислите да у Њемацкој долазе на сваки тротоар или крузни ток политицари и да се ту фолирају као наси свезнајуци предсједници и премијери. Само од овог примјера је слика владајуцих на овим просторима. Јесте и тузно и рузно, али они су ти који владају и мисле да су добри и незамјењиви. Њима фали политицка култура, а они то немају. Ријетки су политицари који се знају лијепо изразавати и да имају темељито опсте знање.Без тога не мозе једна особа да се политиком бави и представљати један народ. Али ето код нас мозе.

Name

Робин Худ

19.03.2019 13:44

Фино..!! Постављам питање? Није ли стабилност у земљи,како Србији,тако и РС(БиХ) важније....установити све препреке којима изазивају бијес,одсељавање,ненормално богаћење појединаца,слабе плате,корупцију и криминал свих врста....у обје земље,...да ли опозиција прича и указује само зато што вас неголи или је последица стварности у којој се живи....живи заједно јадно,на ивици без шансе за младе и привреде која -е нема.....да ли ми то живимо у паралелним свјетовима или се ваша сујета храни интервјуима,медијским Мостара њима,памећу коју нико нит може нити зна како исконтролисат јер ви своје па своје..... Не иде људи,не иде како треба јако је природно,патриотску морално,људски....ви сте заузели све и не допушта те плурализам мишљења,размјену креативне и свеколике памети....сви морају бити једнострано страначки...!!! Консензус се мисаона именица јер немате ни жеље ни воље да чујете друго и другачије....то цијепа државу,народ,нацију,а лоше се живи без визије како и колико гутати и лизати вам стопе.... Разум људима то не допушта! Са друге се док не буде за све касно....нисте толико паметни колико желите да народ вјерује....скромност је врлина!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аустрија

19.03.2019 14:03

Ја моја мајко ко све води народ кадсу то кинези потврдили даце дати паре друго милорад није од говорио на питање сдс гдјесе здједосе 27милона марака од изградње болнице у истоцном сарајеву

ОДГОВОРИТЕ
Name

педја

19.03.2019 14:03

Лопов до Лопова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Блабла

19.03.2019 14:35

Браво предсједници, лидери достојни својих функција, све остало је лапрдање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Трт

19.03.2019 14:56

"рјешавамо проблеме обичних људи " Ово у архиву, обавезно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

19.03.2019 18:49

То ти је као кад бокалом заграбис воде и бацис на вруцу пјесцану обалу...за обицни народ. Казу одвојили су милион за малу привреду..смјесно. То је око 30 људи по 30 хиљада или 100 по 10 хиљада..могу отворит фирму и одмах затворит. Кап у мору..

Name

Пеле

19.03.2019 16:18

А гдје је у тој причи предсједница Републике Српске. Која је она фигура, па је Миле по страни гура.Раније је такве радове договарао предсједник Р.С.а не члан предсједништва БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Додо

19.03.2019 16:50

Извини Вучко али ја морам да потпишем МАП,јер ми се жури у власт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Заклина

19.03.2019 17:44

Овај аутопут ме висе не занима, само ме занима аутопут ка њемацкој, и то са картом у једном правцу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

роттердам

19.03.2019 18:42

Велике водје анема трецег из С.Кореје.Дрзавне тв поцињу програм ДОБРО ЈУТРО ВОДЈА ДОДИК,како си спавао.Договарају како це се ријесити градјана да смање незапосленост и да хапе јос сто се мозе хапити.Понестаје добара за продају и уградњу.Онаи из Србије свако јутро масе табелама и вице "ПРВИ ПУТ У ИСТОРИЈИ",а овај нас главоњ"НЕ ДАМ Р.СРПСКУ"као да треба коме!Сиротиња ,јад,биједа не треба никоме.Они сто су ваљали,отисли су.Изгинули или у западну европу.Ови сто су остали не требају никоме.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лука

19.03.2019 20:34

За ништа друго нисте ни способни него правити путеве на већ постојеће путеве. Ужас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лука

19.03.2019 20:44

Коме толики тржни центри,у нај мању руку као да смо Америка,и онако народ једва саставља крај с крајем,изузетак политичари код којих је нај уносни посао и зато се и боре за власт и фотеље.

ОДГОВОРИТЕ