Роман одлази са Стамфорда и продаје Челси!

Најбогатији Британац купује Челси за 3. 000. 000. 000 евра! Роман Абрамович ускоро напушта клуб у који је дошао 2003. године и са њим успео да освоји све што се могло освојити у европском фудбалу!

Фудбал 21.03.2019 | 23:00
Роман одлази са Стамфорда и продаје Челси!
Британски милијаредер Џим Ретклиф заинтересован је за куповину лондонског Челсија од руског милијаредера Романа Абрамовича, о чијем се одласку са Стамфорда причало у протеклом периоду. Како пише лондонски Тајмс продајна цена Плаваца износи две и по милијарде фунти, што је нешто мање од три милијарде евра.

Ретклиф је петрохемијски милијардер и званично најбогатији Британац, чије се богатство процењује на 21.000.000.000 фунти (око 25.000.000.000 евра). Рођен је у Манчестеру, али му је резиденција баш у Челсију, богаташком делу Западног Лондона. Ретклиф би данас требало да званично преузме и најпозантији светски бициклистички тим Скај, што ће представљати увод у његово додатно ангажовање у спорту, док би Челси требало да представља круну у том послу.

Да је привжен лондонском клубу, најбогатији Британац је показао куповином сезонске улазнице за мечеве Плаваца на почетку сезоне.

Абрамович је у протеклом периоду због политичких проблема у којима се нашао потпуно ван клуба. Раније је био привржен Плавцима и стално је долазио на утакмице, али га у последње време нема на Стамфорду, па се појавила информација да је спреман да прода клуб. Сада су те информације практично и озваничене, иако се још увек није појавила његова реакција у јавности.

Абрамович је Челси преузео 2003. године и са њим успео да освоји све што се могло освојити у европском фудбалу.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар