Цијела насловна за Гризмана: "Хоће у Барсу"!

Ако га и даље желе, он је сада заинтересован. . .  Каталонци у еуфорји: Гризман сања да игра у Барселони! Према писању Мундо Депортива из окружења француског фудбалера већ су послали сигнале према Ноу Кампу и верује се да ће ове године бити одрађено оно што је пропало прошле

Фудбал 21.03.2019 | 20:00
Цијела насловна за Гризмана: "Хоће у Барсу"!
Антоан Гризман је зажалио због одлуке да остане веран Атлетико Мадриду.

"Јорганџије" су обећале да ће довести појачања и да ће бити конкурентни за два најважнија трофеја, Ла Лигу и Лигу шампиона, али већ у марту може да се наслути да ниједан од њих, чак ни Куп Краља, неће завршити у витринама стадиона "Ванда Метрополитано".

Не може се рећи да је Атлети "преварио" Гризмана, доведен је његов земљак Тома Лемар који је оставио очајан утисак, дошли су и Калинић, Родри, Мартинс, Аријас, Мората...

Није то много помогло Атлетико Мадриду који је дуго бележио резултате који су били изнад форме, а потом су доживели дебакл у Торину (3:0) од Јувентуса и елиминацију из Лиге шампиона, након што на гостовању нису створили ниједну озбиљну шансу.

Немоћно је деловао "Чолов" тим, наводно је свему претходио и сукоб у свлачионици између Стефана Савића и кондиционог тренера, а посебно сломљен био је Гризман...

Нико није могао да утеши сјајног фудбалера који по мишљењу многих мора да напусти Атлетико како би напредовао у каријери, али када се то очекивало прошлог лета - Гризман је од тога "направио догађај" и у стилу Леброна Џејмса саопштио одлуку да остаје члан црвено-белих.

Годину дана касније - свестан је какву је грешку направио.

Да у томе има истине, и да поново размишља о промени средине, говори и насловна страна "Мундо Депортива" који је објавио преко читавог листа "Гризман жели у Барсу".

Под ознаком "ексклузивно", шпански лист преноси да се Антоан Гризман већ обратио Барселони и поручио да је спреман да пређе на "Ноу Камп" уколико су још заинтересовани за њега, а Блауграна би за њега морала да издвоји најмање 120 милиона евра, што је клаузула која ће постати актуелна у јуну.

Тренутна је 200 милиона, стога је јасно зашто би Барса сачекала званичан почетак прелазног рока, а није јасно зашто је ову опцију Атлетико ставио у његов уговор важећи до 2023. године

Да ли вреди тај новац? Вероватно.

Антоан Гризман је био водећи играч репрезентације Француске и Атлетика, годинама уназад, а ове сезоне постигао је 18 голова и имао осам асистенција. 

Питање је само да ли би се слагао са Лионелом Месијем и Луисом Суарезом у нападу.



Вести које је пре неколико вечери објавио француски Л'Екип, око поновног кокетирања између Барселоне и Атноана Гризмана, подигли су атмосферу у Каталонији. Данашњи Мундо Депортиво доноси нове информације и на насловној страни снажно истиче: Гризман жели у Барселону!

Антоан Гризман поново сања да игра у Барселони и челници Блаугране то знају, тврди Мундо. Према писању овог спортског листа из окружења француског фудбалера већ су послали сигнале према Ноу Кампу и верује се да ће ове године бити одрађено оно што је пропало прошле, када се ближио почетак Мундијала у Русији. Гризмана су тада у Мадриду успели да убеде да остане, продужи уговор до 2023. године и оточне нови пројекат, али је он већ сада доживео потпуни крах елиминацијом од Јувентуса у Лиги шампиона, што је силно разочарало Француза.

Барселона већ увелико тражи појачање у нападу и некога ко ће наследити Луиса Суареза у наредном периоду. Главни фаворит за то у протеклим недељама био је српски репрезентативац Лука Јовић, док су се успутно помињали и Родриго из Ваенсије, Андре Силва из Севфиље и Макси Гомез из Селте.

Како пише Мундо, један од разлога због којих је Гризман постао хладан и обесхрабрен према поменутом пројекту Атлетика јесте и чињеница да је Дијего Годин практично већ склопио договор са Интером, да Фелипе Луис одлази из клуба, да је Лукас Ернандез на корак од Бајерна, а да би Дијего Костамогао да заврши у Кини. Све то натерало је Гризмана да озбиљно размисли о својој будућности на Ванди Метрополитано.

Као што је објавио Л'Екип, излазна клаузула у уговору Француза износи 200.000.000 евра, али ће само у јуну ове године бити 120.000.000, што ће представљати тренутак који би Барселона могла да искористи.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар