Варан "намигнуо" Јунајтеду, Зидан у проблему!

Ексклузива "Л'Еqуипа" која ће вероватно актуелна до краја лета, ако се у међувремену не деси потпис.

Фудбал 21.03.2019 | 18:00
Варан "намигнуо" Јунајтеду, Зидан у проблему!
Претходна сезона за Рафаела Варана (25) била је и више него успешна пошто је трећи пут заредом освојио Лигу шампиона, да би потом подигао и трофеј Светског првенства.

Био је један од кандидата за "златну лопту", пошто је једини освојио два најважнија трофеја у фудбалу, али је индивидуално признање отишло у руке Луке Модрића, а од тада је Варан у непрепознатљиво лошој форми у дресу Реал Мадрида.

Направио је много киксева, коштао "краљевиће" доста бодова, али није једини који се у овом тиму мучио под Лопетегијем и Соларијем, с тим да се очекује нови "процват" код Зидана.

Међутим, Рафаел Варан размишља да напусти клуб, пренео је ексклузиву данашњи француски лист "Л'Еqуипе", што је, сада је већ јасно, информација која ће се "вртети" у медијима читавог лета, или док штопер не промени средину.

Један од најбољих дефанзиваца у овој деценији је још од 2011. године у Реалу, када га је препоручио баш Зидан, а у овој фази каријере жели да проба нове изазове.

Овом објавом у "Л'Еqуипе" дао је јасан сигнал Манчестер јунајтеду да крене по њега, пошто су се интересовали већ неколико прелазних рокова за његове услуге, али уколико Реал Мадрид пристане да води преговоре - коштаће их више од Пола Погбе.

Пошто има дугорочни уговор са "краљевским клубом" до 2022. године, очекује се да цена буде између 100 и 140 миллиона евра.

С обзиром на то да је Манчестер јунајтед ове сезоне имао много проблема са одбраном, посебно код Жозеа Муриња, није тајна колико би Рафаел Варан "поправио" задњу линију својим доласком, а подсетимо само на пример Ливерпула када су се многи чудили што су "оборили светски рекорд" за Вирџила ван Дајка (75 милиона фунти).

Ипак, Зидан ће покушати да га убеди да остане, иако је Реал Мадрид за лето већ договорио долазак бразилског дефанзивца Едера Милитаоа.

Рафаел Варан је за осам сезона у Реал Мадриду одиграо 268 утакмица и постигао 12 голова, уз освајање четири Лиге шампиона, две Примере, једног Купа Краља. Ту су и три Суперкупа УЕФА и два Шпаније, односно три ФИФА Светска првенства за клубове.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар