''Хачанов је побједом над Ђоковићем...''

''. . . добио самопоуздање за наредне године!'' Швајцарски тенисер, Роџер Федерер, причао је о руском колеги Карену Хачанову и његовој највећој победи у каријери.

Тенис 21.03.2019 | 15:30
''Хачанов је побједом над Ђоковићем...''
Федерер је говорио од победи Руса у финалу последњег Мастерса сезоне у Паризу, где је Хачанов савладао Новака Ђоковића у два сета најбољим тенисом каријере.

"Мислим да је победа у Паризу била огроман подстрек за њега. Победити некога Ђоковићевог калибра у финалу му је дало сво потребно самопоуздање које ће моћи да користи у наредним годинама. Он сада зна шта има да понуди", рекао је Федерер. 

Федерер је описао Каренову игру и још једном га похвалио. 

"Знате, он је висок и јак. Добро сервира када је то потребно, има јак бекхенд и добро обилази лоптицу приликом форхенда. Када је 'у зони' веома је тешко играти против њега. Свиђа ми се како игра. Играли смо у Халеу, требало је то да буде меч у три сета. Веома га поштујем", додао је Роџер. 

За Швајцарца и Руса предстоји турнир у Мајамију, који је почео у среду. Федерер је у првом колу слободан, а другом игра против Метјуа Ебдена или квалификанта, док се Хачанов у другој рунди састаје са Кемероном Норијем или Џорданом Томпсоном.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар