Убио госта због неплаћеног рачуна

Аустралац који је нудио смјештај преко интернет-странице Аирбнб и који је у својој кући у Мелбурну убио госта јер није имао довољно новца да плати рачун осуђен је на 11 година затвора, преноси ББЦ.  

Свијет 19.03.2019 | 10:18
Убио госта због неплаћеног рачуна
Џејсон Колтон на суду је рекао да није починио убиство с предумишљајем него убиство из нехата када је у новембру 2017. године одузео живот Рамису Јонузију.

Двојица цимера држала су мушкарца (36) док је га је он тукао и давио јер није платио 210 аустралских долара (више од 250 КМ).

Наиме, Колтон је објаснио суду како он није хтио убити или озбиљније повриједити Јонузија, него је га је само хтио онесвијестити.

Према информацијама из аустралских медија, Рамис Јонузи био је зидар, који је унајмио собу приступачније цијене како би ријешио неке “личне проблеме”. 

Првобитно је од Колтона и његових цимера унајмио собу на три ноћи, али је онда затражио продужење боравка на седам дана. Међутим, када је требао отићи и платити, имао је више од 10 КМ на рачуну.

Судија Елизабет Холингворт описала је напад “кукавичким”. Рекла је Колтону да је починио “брутални” напад, а да је касније покушао оправдати и умањити злочин који је починио.

– Чак и након што сте знали да је умро, назвали сте Јонузија гадом, смећем и наркоманом. Рекли сте да је заслужио то што је добио – додала је суткиња.

Компанија Аирбнб је у саопштењу навела како је ужаснута оним што се догодило и да је одмах уклонила наведени оглас са своје странице.

(Аваз)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Странац

19.03.2019 10:03

Сасвим нормално,варалица се коначно јавио на прави оглас. Душко ( Паје) Рикић сада живи у Љељенчи и такође се лажно представља као зидар је када сам му платио стан јер је живио на улици из захвалности је још покрао жену која му је изнајмила стан. Тешко је извагати коме помоћи али је чињеница да са сваком варалицом која рјешава неке своје проблеме преко туђих леђа и доброте у људима остаје све мање доброте. Тога се треба чувати а стари људи су имали изреку: - " Прими сироту на своју срамоту".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кинг

19.03.2019 21:58

Славиша из Сувог Поља код Бијељине се такође представља као зидар, а најобичнији је преварант и лопов. Избјегавајте га , јер ће вам узети паре, а посао неће урадити.