Чувар успио да савлада нападача

Информације о здравственом стању 35-годишњег чувара који је јуче рањен у груди током пуцњаве која се догодила у Сбербанци у Цазину, још нису познате, али су саопштени детаљи да је управо он заслужан што није било још жртава.  

Босна и Херцеговина 19.03.2019 | 07:46
Чувар успио да савлада нападача
Како је рекао портпарол ове банке Ведран Першић, чувар је, упркос томе што је тешко рањен, успио савладати нападача који је ушао у банку с пушком ручне израде познате под називом “Нимац” јуче око 15:30 сати, те тако спасити животе других упосленика и људи који су се затекли у банци.

олицијски службеници брзо су реаговали као и тим Хитне помоћи који је стабилизовао чувара и одвезао у Кантоналну болницу Бихаћ гдје је подвргнут оперативном захвату. Увиђај још увијек траје, а надлежно тужилаштво утврђује мотив. 

Како Клиx сазнаје, нападач је 56-годишњи Мујо Мехагић који је по уласку у банку тражио да се позову медији. Према првим информацијама с терена, није имао намјеру опљачкати банку.

Рањени чувар је Алдин Зулић који је погођен у груди испод срца. Родом је из мјеста Покој код Бихаћа.

– Надлежна тијела истражују и очекујемо да утврде све околности овог напада, који није имао елементе оружане пљачке. Блиско сарађујемо са њима и у директном смо контакту са полицијом. У овом тренутку највише се бринемо за здравље чувара. Надамо се његовом брзом и успјешном опоравку, а у мислима смо и са његовом породицом – казао је Першић.

(Клиx)

Коментари / 0

Оставите коментар