Нови проблем за Реал!

Варан размишља о одласку! Потребан му је нови изазов.

Фудбал 21.03.2019 | 12:00
Нови проблем за Реал!
Таман када се повратком Зинедина Зидана окренуо нови лист у Реал Мадриду и када је екипа опет посложена по контурама из претходних сезона, Краљевски клуб се суочава са нови проблемом.

Рафаел Варан размишља о одласку.

Француски Лекип вечерас као ексклузиву доноси информацију о Варановој неодлучности када је келупска будућност у питању. Позивајући се на изворе блиске играчу, француски дневник пише да је ситуација окоВарановог статуса компликованија него што се мислило. Повратак Зидана свакако повећава шансе Реалу да задржи француског штопера, али на крају ће играч бити тај који ће одлучити.

Варан има уговор до 2022. године у Мадриду и Реал у теорији може на силу да га задржи. Међутим, незадовољан играч не би никоме био од користи, а Варанова цена на тржишту је огромна тако да би Реал у том случају могао и дебело да заради.

Варан је у Реал дошао као 18-годишњак из француског Ланса. Тада се налазио на корак од потписа за Манчестер Јунајтеда као велика жеља Алекса Фергусона, све је било договорено, али је један телефонски позив Зинедина Зидана променио све. Зизу, тадашњи високи функционер Реал Мадрида, је успео да убедиВарана на долазак у Реал и од тада њих двојица имају специјалан однос. Када је Зидан постао тренер првог тима, Варан је постао стартни штопер Краљевича, а због њега је Зидан одлучио да не продужи уговорПепеу.

Међутим, дешавања од прошлог лета су поколебала Варана. Тадашњи тренер Лопетеги га је натерао да се раније врати са одмора после тријумфа на Мундијалу и да се недовољно спреман и опорављен прикључи екипи.Варан се током сезоне често уклапао у сивило екипе и није био на оном нивоу игара као код Зидана иАнћелотија.

Зато Варан већ неколико месеци размишља о будућности и одбио је понуде за продужетак уговора. Није сигуран да ли треба да настави каријеру у Мадриду или му је потребан нови изазов. После осам сезона и 14 освојених трофеја је дошло до малог засићења. Има само 25 година и размишља о неком новом великом изазову јер има бојазан да је у Реалу дошло до краја једног циклуса. Често је у изјавама и интервјуима истицао да воли изазове, а страх га је да у Реалу више не може да напредује. У годинама је када може да направи трансфер каријере и да испише историју у још неком великом клубу.

Готово је извесно да би постао најскупљи дефанзивац у историји ако наредног лета реши да оде и ако Реал би пристао да га прода. Досадашњи Ван Дајков рекорд од 84.000.000 евра би био надмашен јер сеВаранова вредност на тржишту процењује на око 100.000.000 евра. Мало је клубова способних да плате тако нешто, а Манчестер Јунајтед се некако намеће као потенцијална средина.

Желели су га када је био тинејџер, тај интерес се никада није охладио, а још од летос Црвени ђаволи јуре неко велико појачање на штоперској позицији. Можда је коначно куцнуо час да се тај трансфер догоди. Тренутно, Варан још није преломио и размишља шта даље.

Зиданов повратак на Сантјаго Бернабеу повећава шансе Реалу да успешни реши и овај проблем. Тек на крају сезоне би требало да буде познато шта је Варан дефинитивно одлучио.

Извор: моззартспорт

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар