Повриједио се и Пријовић, Крстајић позвао Павкова!

Фудбалска репрезентација Србије доживела је нови пех пред почетак квалификација за Евро 2020. године.

Фудбал 18.03.2019 | 22:30
Повриједио се и Пријовић, Крстајић позвао Павкова!
После Немање Матића, Александра Коларова, Љубомира Фејсе, Александра Митровића, Душана Тадића и Филипа Костића, селектор Крстајић неће моћи да рачуна ни на Александра Пријовића, који се такође повредио.

Због руптуре мишића, нападач Ал Итихада неће моћи да буде уз репрезентативне саиграче у пријатељском мечу са Немачком као и неколико дана касније у квалификацијама за Евро 2020. са Португалом.

Селектор Младен Крстајић упутио је накнадни позив нападачу Црвене звезде Милану Павкову.

Павков је био јунак Звездиног пласмана у Лигу шампиона, али и историјске победе у групној фази против Ливерпула, када је постигао оба поготка у победи од 2:0.

Павков је најавио да ће се одмах ставити на располагање селектору нашег националног тима.

Павков је играма ове сезоне у дресу Црвене звезде свакако заслужио позив селектора Крстајића, али су на последњем списку предност имала тројица нападача који су већ неко време стандардни чланове националног тима. Ипак, Пријовић се пожалио на повреду мишића коју је зарадио по зимском доласку у Ал Итихад и одлучено је да он не путује са екипом у Немачку и Португалију. Крстајић је реаговао и накнадно уручио позив нападачу Звезде. 

Позив у табор Орлова је заслужена награда за нападача који има невероватну сезону у Црвеној звезди. Летос је сезону почео као резервни нападач Црвене звезде, али се временом изборио за статус у тимуВладана Милојевића. После његовог уласка у игру, Црвена звезда је у Салцбургу обезбедила пласман у Лигу шампиона. Потом је у елитном такмичењу пружио сензационалну партију против Ливерпула и са два феноменална гола потопио европског вицеашмпиона на Маракани. Недавно је и у вечитом дербију постигао сјајан гол којим је Звезду спасао пораза, а током целе сезоне је пружао добре партије у првенству. 

На 27 мечева у дресу Црвене звезде ове сезоне у свим такмичењима (19 као стартер) је постигао 11 голова и уписао три асистенције. Има 25 година и до сада није играо за репрезентативне селекције Србије. У нападу Орлова ће појачати конкуренцију Александру Митровићу и Луки Јовићу. 

Повреда Пријовића је најновији у низу хендикепа који су задесили репрезентацију Србије. Крстајић због повреда (највероватније) не може против Немачке да рачуна на повређене Немању Милетића, Љубомира Фејсу, Александра Коларова, Душана Тадића и Филипа Костића. 

Извор: Б92/моззартспорт

ФОТО: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар