Далић: Морамо да промијенимо стил игре!

Нема више контри и полуконтри! Селектор Хрватске, Златко Далић, нада се да ће предстојеће квалификације за Европско првенство проћи без стреса.  Далић креће испочетка: Хрватска почиње квалификације без 11 играча! Ватрени без пензионера, повређених и увређених. . .

Фудбал 19.03.2019 | 16:15
Далић: Морамо да промијенимо стил игре!
Далић је најавио да ће његова екипа морати да промени начин игре.

Фудбалска репрезентација Хрватске окупиће се у понедељак у Загребу уочи почетка квалификација за Европско првенство 2020.

"У квалификацијама нам никада није било лако, а чак пет пута смо играли додатне квалификације. Надам се да ће овог пута бити без стреса", рекао је Далић, преноси агенција Хина.

Хрватска ће визу за ЕУРО тражити у Групи Е заједно са Велсом, Словачком, Мађарском и Азербајџаном.

Прва два испита вицешампиони света имаће ове недеље. У четвртак ће Хрватска у Загребу дочекати Азербајџан, а потом ће у недељу гостовати Мађарској.

"Очекују нас две тешке и захтевне утакмице, а први противник је Азербајџан. Није то екипа коју треба занемарити и потценити, морамо бити опрезни", казао је Далић.

Далић је рекао и да његова екипа у предстојећим квалификацијама више неће играти на на контре и полуконтре.

"У квалификацијама нећемо играти против Аргентине, Енглеске, Француске. Више нећемо играти на контре и полуконтре што смо играли сјајно. Сада се ситуација окреће. Мораћемо да играмо кроз посед лопте. То ће бити највећа промена. Сада ће нас други чекати на контре и полуконтре", рекао је Далић

"Наш посед лопте мора бити стпљив. Тики-така полако испада из игре, али ми ћемо морати тако да играмо", додао је он.

Далић је казао и да га пред ове мечеве највише мучи одбрана. Из тима који је играо у финалу Светског првенства против Француске, тренутно је у строју само Домагој Вида.

"Највећи проблем је фаза одбране, то је тешко ускладити јер момци нису дуго играли заједно", рекао је Далић и додао да га радује одлична форма Андреја Крамарића који је ове сезоне постигао већ 18 голова у дресу Хохенхајма.

Зидање куће од темеља! То чека Хрватску и њеног селектора Златка Далића, иако су пре само шест месеци постали друга репрезентација света.

Нови циклус квалификација креће за који дан, овог пута за Европско првенство, а Далић за прве мечеве не може да рачуна на чак 11 играча које је позивао од дана када је постао селектор 2017. године.

Тих 11 играча на које Далић не може да рачуна су: Манџукић, Субашић и Ћорлука, који су се опростили од репрезентације, па Калинић који је још увређен, као и повређени Пиварић, Врсаљко, Митровић, Стринић, Једвај иПјаца, док је Ловрен суспендован.

Далић је имао срећу што у прва два квалификациона кола нема много тешке ривале: Хрватска ће прво дочекати Азербејџан (21. март), а онда гостовати у Мађарској (24. март).

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар