Федерер: Често сам био у овој ситуацији!

Брзо ћу да преболим! Роџер Федерер није претерано разочаран поразом у финалу Индијан Велса од Доминика Тима.

Тенис 19.03.2019 | 14:30
Федерер: Често сам био у овој ситуацији!
Аустријанац је преокретом спречио Швајцарца да постане рекордер турнира у Калифорнији са шест титула.

"Играо сам против некога који је тог дана био бољи када је било потребно. Тако то иде. Наравно да сам разочаран и фрустриран, али сам био често у овој позицији па ћу брзо да преболим", рекао је Федерер.

Федерер је добио уводни сет 6:3, али то није деморалисало ривала. Штавише, Тим је преокренуо и први пут савладао Швајцарца на тврдој подлози у међусобним дуелима, након што га је већ побеђивао на шљаци и трави.

"Тешко је истаћи када је кренуло лоше. Ритерн који је вратио на линију на 5:5 у трећем сету је поен који ми је био потребан, а нисам могао да га изборим. То може да се детаљно анализира, али можеш да се изгубиш у томе уместо да кажеш да је играо мало боље када је било потребно. Нисам осећао да играм лоше. Имао сам своје шансе".

Швајцарац је у Индијан Велс стигао након што је у Дубаију освојио 100. АТП титулу.

"Осећам да играм добар тенис. Као у Аустралији, нисам превише разочаран јер осећам да је моја игра ту, моје тело је на нивоу. Када се осећаш тако извлачиш позитивне стране. Освојио сам 100. турнир у Дубаију, имао сам одличну недељу тамо. Нема разлога за тугу. Штавише, разлог више да се радујем Мајамију".

Мастерс у Мајамију почиње у среду и траје до 31. марта.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар