"Федереров највећи проблем је - Ђоковић!"

Стефан Едберг открио је неке детаље о сарадњи са швајцарским тенисером.

Тенис 19.03.2019 | 23:10
"Федереров највећи проблем је - Ђоковић!"
Стефан Едберг био је главни у стручном штабу Роџера Федерера две сезоне - 2014. и 2015. године.

У то време славни Швајцарац није се наосвајао трофеја, а једини разлог био је - Новак Ђоковић.

Српски ас победио га је 2014. у финалима Вимблдона и УС Опена, а годину дана касније опет је био бољи у Њујорку на последњем гренд слему сезоне.

"Његов једини проблем био је Новак Ђоковић. Он је у то време играо на заиста невероватном нивоу. Да није било њега, Роџер би сигурно освојио још два или три гренд слема", поручио је Едберг у интервјуу за "Сократес магазин".

Швеђанин, који је био најбољи тенисер света и током каријере освајио шест гренд слем трофеја, рекао је да никада није размишљао о томе да ће бити тренер.

"Никада нисам помислио да ћу то радити у животу", истакао је Едберг, који је први сусрет са Федерером имао у децембру 2013. године.

"Роџер ми је пружио ту сјајну прилику и мислим да је не бих прихватио да је у питању био било који други играч", искрен је био Швеђанин.

Он је похвалио Федерерове навике и огромну страст коју има према тенису.

"Провели смо две сјајне године, радили смо на свим нивоима игре и Федерер је имао храбрости да направи неке радикалне промене, од којих је најважнија била промена рекета. Најзанимљивија ствар код Роџера је то што он стално жели да напредује, да се усавршава, никада не одустаје и стално има мотив да иде даље. То је главни разлог због чега је и у 38. години у врху, још увек међу најбољима после 20 година професионалне каријере", рекао је Едберг.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар