БЛ: Бајерн искалио бијес због испадања из ЛШ!

Бајерн разбио Мајнц, Хамес троструки стрелац у победи од 6:0! Фудбалери Бајерна из Минхена у великом стилу су се вратили на чело табеле Бундеслиге.  Цех због елиминације Бајерна у Лиги шампиона од Ливерпула, платио је Мајнц на минхенској "Алијанц Арени" - 6:0 (3:0) уз хет-трик Хамеса Родригеза.  Нису могли Клопа, па су изударали Мајнц - Бајерн бројао до шест! Шалу на страну, у Немачкој би ове сезоне могла да одлучи и гол разлика, Баварци ништа не препуштају случају. . .

Фудбал 18.03.2019 | 11:30
БЛ: Бајерн искалио бијес због испадања из ЛШ!
Изабраници тренера Ника Ковача су на "Алијанц арени" просто прегазили екипу Мајнца са 6:0 у сусрету 26. кола Бундеслиге.

Тако је шампион Немачке успео да захваљујући бољој гол разлици потисне на друго место Борусију из Дортмунда, која је у суботу победила као гост Херту са 3:2.

Од самог старта било је јасно да се играчи Мајнца неће добро провести. Роберт Левандовски је у трећем минуту затресао мрежу гостију после центаршута Давида Алабе, да би Хамес Родригез у 33. минуту постигао први од своја три гола на утакмици. 

Одлично је шутирао са десетак метара и затресао мрежу, да би сав посао око победе практично био готов већ у 39. минуту када је Кингсли Коман одличним шутем са 17 метара у доњи леви угао затресао мрежу за 3:0. 

У наставку, Хамес Родригез је у 51. и 55. минуту постигао још два гола. Први пут је одлично шутирао са 18 метара, да би потом успео да пребаци истрчалог голмана гостију Флоријана Милера за 5:0. 

Тачку на велику победу ставио је у 70. минуту Алфонсо Дејвис. Он је био сналажљив у гужви, одлично је реаговао на одбијену лопту пославши је у мрежу.

Напетост је била "видљива" голим оком после елиминације из Лиге шампиона од Ливерпула. Атмосфера у свлачионици далеко од идеалне, пале су и неке тешке речи... Али ако нешто разликује Бајерн од других клубова онда је то тај победнички менталитет који не умире с једним тешким поразом. И обично, као по правилу, када год би их неко "начепио" и задао им болан ударац, уследио би суров одговор и истресање на неком недужном. Момци из Мајнца да се пожале њиховом Јиргену Клопу за ово што их је вечерас сншало. Пуна мрежа, шест комада... Кад већ нису могли против самог Клопа, Баварци као да су решили да му урнишу један од омиљених тимова... 

Није Сандро Шварц прибегао никаквој посебној тактици за Бајерн, није појачао одбрану, нити паркирао аутобус. Хтео је "поштено" да погине, али домаћи нису имали много разумевања за његов поштени приступ. 

Хамес Родригез био је звезда вечери. Док се о његовој судбини већ данима прича и нагађа, Колумбијац као да из меча у меч подиже лествицу. Игра све боље и ово против Мајнца била је круна сјајне форме. Три гола постигао је Родригез - први његов хет-трик још од 2011, када је играо за Порто - организовао игру, био највећа претња, лепо разигравао саиграче...  

Серију голова отворио је Роберт Левандовски већ у 3. минуту, а када вам тако крене против Бајерна онда заиста немате много чему да се надате. Први Хамесов гол плод је најлепше акције на утакмици, када је Кимих послао дубинску у шеснаестерац, а Горецка прелепо грудима спустио за Колумбијца... Опорављени Кингсли Коман ставио је тачку на прво полувреме. 

У наставку Мајнц готово да није прелазио на половину ривала. Још два пута је погађао у размаку од четири минута Хамес Родригез, па онда млади Алфонсо Дејвис уписао свој дебитантски погодак у Бундеслиги за коначних 6:0.  

Шалу на страну, није Бајерн "товарио" Мајнц само због Клопа. Гол разлика могла би да одлучи ове сезоне у Немачкој, два најбоља клуба изједначена су по броју бодова, а ако тако остане и након 34. рунде ових шест комада може много да значи...

Баварци су укњижили шесту узастопну побједу у Бундеслиги и вратили се на прво мјесто због боље гол-разлике у односу на Борусију из Дортмунда.

Иако су изабраници Нике Ковача дочекали Мајнц поприлично уздрмани због испадања од Ливерпула у осмини финала Лиге шампиона (1:3), нису оставили ни промил наде гостима да могу евентуално приредити изненађење на "Алијанц Арени".

БАЈЕРН - МАЈНЦ 6:0 (3:0)

Бриљантну партију у недјељу увече пружио је Колумбијац Хамес Родригез, који је постигао три поготка, а у стријелце су се још уписали Роберт Левандововски, Кингсли Коман и осамнаестегодишњи Канађанин Алфонсо Дејвис.

Већ у трећем минуту сусрета Левандовски је довео домаћина у вођство послије центаршута Давида Алабе, што је био 18. погодак пољског стријелца за додатно учвршћивање на првом мјесту најбољих голгетера Бундеслиге. Сада српски репрезентативац Лука Јовић из Ајнтрахта и капитен "милионера" Марко Ројс заостају три гола за Пољаком.

Потом је послије пола сата игре у Минхену Хамес Родригез, на мајсторску асистенцију грудима Леона Горецке, повисио на 2:0, да би до одласка на одмор, све дилеме око побједника, ако су уопште постојале, разријешио Кинглси Коман послије контранапада и одличног ударца за ивице казненог простора - 3:0.

Бајерн је на посљедња три меча у Бундеслиги постигао чак 17 голова - шест Волфсбургу (6:0), пет Борусији из Менхенгладбаха (1:5) и данас такође шест Мајнцу. Мануел Нојер је за то вријеме примио само један погодак.

Минхенски тим је традиционално посебно ефикасан против Мајнца, који је до недјељног меча примио чак 64 гола од Бајерна, што је највише од свих тимова у Бундеслиги.

У складу са том традицијом, Бајерн је до краја двобоја до врха напунио мрежу Флоријана Милера.

Најприје је Хамес својим другим голом на мечу повисио на 4:0 ударцем са дистанце, да би након грешке гостујуће одбране комплетирао "хет-трик" у 55. минуту.

Ни послије "петарде" Баварци нису стали већ је у 70. минуту канадски тинејџер Алфонсо Дејвис (18) постигао свој првенац у шампионату Њемачке након што је поспремио одбијену лопту послије пропуштене шансе Левандовског.

Гостима, који су у Минхену доживјели дебакл, био је ово трећи узастопни пораз, али немају бриге кад је у питању опстанак.

БУНДЕСЛИГА - 26. КОЛО:

Бајер Леверкузен - Вердер 1:3 (0:2)
/Бејли 75 - Крузе 13, 90+5, Рашица 37/

Ајнтрахт - Нирнберг 1:0 (1:0)
/Хинтерегер 31/

Бајерн - Мајнц 6:0 (3:0)
/Левандовски 3, Хамес 32, Коман 39/

Одиграно у суботу:

Аугзбург - Хановер 3:1 (0:1)
/Кордова 65, Шмит 78, Хан 86 - Вејдант 8/

Шалке - РБ Лајпциг 0:1 (0:1)
/Вернер 14/

Штутгарт - Хофенхајм 1:1 (0:1)
/Зубер 66 - Крамарић 42/

Волфсбург - Фортуна 5:2 (1:1)
/Мехмеди 34, Вегхорст 54, 59, 88, Кнохе 57 - Ајхан 30, Раман 65/

Херта - Борусија Дортмунд 2:3 (2:1)
/Калу 4, 34 пен - Дилејни 14, Загаду 46, Ројс 90+2/

Одиграно у петак:

Борусија Менхенгладбах - Фрајбург 1:1 (1:1)
/Плеа 16 - Грифо 10/

ТАБЕЛА: Бајерн Минхен 60, Борусија Дортмунд 60, РБ Лајпциг 49, Борусија Менхенгладбах 47, Ајнтрахт 46, Бајер Леверкузен 42, Волфсбург 42, Вердер 39, Хофенхајм 38, Херта 35, Фрајбург 31, Фортуна 31, Мајнц 30, Аугзбург 25, Шалке 23, Штутгарт 20, Хановер 14, Нирнберг 13.

Извор: мондо.ба/Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар