БЛ: Ајнтрахт на бод од Лиге шампиона!

Франкфурту минималац довољан, Костић "архитекта".  Фудбалери Ајнтрахта из Франкфурта савладали су Нирнберг резултатом 1:0 у 26. колу немачке Бундеслиге.  Ајнтрахт се испромашивао, али славио.  Након минималног тријумфа на "Ђузепе Меаци" против Интера у Лиги Европе, фудбалери Ајнтрахта су идентичним резултатом савладали и посљедњепласирани Нирнберг (1:0) у 26. колу Бундеслиге. Филип Костић асистент.  Момци из Франкфурта у сјајној форми. . .

Фудбал 18.03.2019 | 09:45
БЛ: Ајнтрахт на бод од Лиге шампиона!
Ајнтрахт је био знатно бољи ривал од првог до последњег минута, а у овом дуелу су играли фактички онолико колико су морали и на крају успели да узму сва три бода и остану на позицији број пет у домаћем шампионату.

До предности су дошли после неких пола сата фудбала када је мрежу "фењераша" Нирнберга затресао Хинтерегер, на асистенцију српског фудбалера Филипа Костића.

У стартној постави је био и млади српски нападач, Лука Јовић, који је замењен након 77. минута и једног сасвим солидног наступа.

Ајнтрахт је на бод од Лиге шампиона! Чета Адија Хутера савладала је Нирнберг (1:0) у претпоследњој утакмици 26. кола и сада је, узимајући у обзир форму - ово им је трећа везана победа - можемо чак сматрати фаворитом у борби за елиту у односу на Менхенгладбах, пре свих. Лука Јовић није постигао гол, али ни овога пута тријумф Ајнтрахта није могао без потписа неког од српских фудбалера. Филип Костић играо је сјајно све до 88. минута, када је због повреде морао да напусти терен. Он је у 31. минуту лепо проиграо Мартина Хинтерегера за победоносни погодак, а свему је претходио врло леп пас Јовића у празан простор... 

И те како се осетио умор код момака из Франкфурта, као и разумљиво емотивно пражњење после велике победе у Милану и пласмана у четвртфинале Лиге Европе. Индивидуални квалитет више, чак класа више у односу на Нирнберг долазилу до изражаја током већег дела утакмице, међутим то као да није било довољно да Ајнтрахт преломи меч. 

Откако је Борис Шомерс преузео Нирнберг тај тим игра доста компактније, успео је да узме бод Дортмунду и да намучи све остале противнике. Намучио је данас, руку на срце, и фаворизовани Ајнтрахт. Чак је у финишу преко Беренса имао шансу да дође до ремија, али је Кевин Трап изванредно интервенисао. 

Домаћи су два минута пре краја успели да постигну други погодак, но судија Бибијана Штајнхаус га је поништила на интервенцију људи из ВАР собе. Але је лепо био проиграо Ребића, пребацио одбрану гостију, овај тукао неодбрањиво, међутим убрзо је уследио снимак који је показао да су арбитри били у праву. Ребић је мало пожурио...  

У наредној рунди, после репрезентативне паузе, Ајнтрахт дочекује Штутгарт, док Нирнберг такође пред својим навијачима игра против Аугзбурга. Биће то сасвим извесно последња добра прилика за Дерр клуб да ухвати прикључак са осталим екипама које се боре за опстанак...

Тим из Франкфурта је очекивано уписао четврту узастопну побједу у Бундеслиги и остао у трци за пласман у Лигу шампиона.

АЈНТРАХТ - НИРНБЕРГ 1:0 (1:0)

"Фењераш" шампионата Њемачке, који је на добром путу у "Цвајту", на "Комерцбанк Арени" је уписао нови пораз, 17. ове сезоне, али је кад се саберу стопостотоне шансе домаћина, мирне душе се може рећи да је одлично прошао у Франкфурту.

Изабраници Адија Хитера, који је у стартних 11 уврстио сву тројицу репрезентативаца Србије Луку Јовића, Филипа Костића и Мијата Гаћиновића, апсолутно су доминирали у свим сегментима фудбалске игре, стварали и промашивали прилике, погађали пречке, али данас лопта једноставно није хтјела у гол!

Ипак, српски двојац је креирао побједоносни погодак у 31. минуту - Јовић је сјајно упослио на лијевој страни Костића, а он "из прве" довео Мартина Хинтерегера у мат позицију у петерцу  - 1:0.

Пет минута касније, Костић је погодио пречку, да би у наставку акције Гонкало Пасијенсија затресао мрежу Нирнберга, али је погодак оправдано поништен због офсајда.

Посљедњи пораз у такмичарским утакмицама, Ајнтрахт је доживио крајем прошле године од Бајерна (0:3) и од тада је нанизао четири ремија и пет побједа.

Португласки нападач је и у финиши имао прилику да удвостручи предност домаћина, међутим, добро је реаговао голман Кристијан Матенија.

Шансе су се низале и у наставку пред голом гостију, а Пасијенсији се баш није дало да погоди мрежу у недјељном двобоју јер је у 57. минуту уздрмао пречку након које је умјесто Португалца у игру ушао Себастијан Алер.

Француз је у свом првом контакту имао стопостотну шансу, али је његов волеј лицем "одбранио" дефанзивац гостију Алмеида Евертон, да би потом Костић на асистенцију Алера био за мало непрецизан искоса са лијеве стране.

У посљедњих 20 минута у игру је ушао и Анте Ребић умјесто Јовића, али ни промјена у нападу није уродила новим поготком Ајнтрахта, који је ипак више него заслужено стигао до тријумфа и заостаје само један бод за четвртим мјестом које тренутно припада Борусији Менхенгладбах.

Ребић је додуше у 89. минуту затресао мрежу, али и тај погодак је оправдано поништен од стране суткиње Бибијане Стајнхаус због офсајда хрватског нападача.

Све ове силне пропуштене шансе Ајнтрахта у 83. минуту су могле чак и да буду кажњене након ударца Хана Бехренса што је спријечио голман Кевин Трап, муњевитом реакцијом.

БУНДЕСЛИГА - 26. КОЛО:

Бајер Леверкузен - Вердер 1:3 (0:2)
/Бејли 75 - Крузе 13, 90+5, Рашица 37/

Ајнтрахт - Нирнберг 1:0 (1:0)
/Хинтерегер 31/

Бајерн - Мајнц 6:0 (3:0)
/Левандовски 3, Хамес 32, Коман 39/

Одиграно у суботу:

Аугзбург - Хановер 3:1 (0:1)
/Кордова 65, Шмит 78, Хан 86 - Вејдант 8/

Шалке - РБ Лајпциг 0:1 (0:1)
/Вернер 14/

Штутгарт - Хофенхајм 1:1 (0:1)
/Зубер 66 - Крамарић 42/

Волфсбург - Фортуна 5:2 (1:1)
/Мехмеди 34, Вегхорст 54, 59, 88, Кнохе 57 - Ајхан 30, Раман 65/

Херта - Борусија Дортмунд 2:3 (2:1)
/Калу 4, 34 пен - Дилејни 14, Загаду 46, Ројс 90+2/

Одиграно у петак:

Борусија Менхенгладбах - Фрајбург 1:1 (1:1)
/Плеа 16 - Грифо 10/

ТАБЕЛА: Бајерн Минхен 60, Борусија Дортмунд 60, РБ Лајпциг 49, Борусија Менхенгладбах 47, Ајнтрахт 46, Бајер Леверкузен 42, Волфсбург 42, Вердер 39, Хофенхајм 38, Херта 35, Фрајбург 31, Фортуна 31, Мајнц 30, Аугзбург 25, Шалке 23, Штутгарт 20, Хановер 14, Нирнберг 13.

Извор: мондо.ба/Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар