Како сам преживио напад терористе

"Терориста је пуцао по нама. Погодио ме у ногу. На тренутак је пуцњава стала, вјероватно је пунио пушку. Ја сам тад руком разбио прозор и искочио из џамије. Да сам каснио двије секунде не бих преживио. Тако се види и на снимку који је направио терориста. Снимао ме је како бјежим кроз прозор", казао је Мустафа Бозтас, један од преживјелих терористичког напада.  

Свијет 17.03.2019 | 18:51
Како сам преживио напад терористе
Једна од преживјелих жртава терористичког напада у Новом Зеланду Мустафа Бозтас описао је хаос који је проживио током напада који се догодио за вријеме џума-намаза.

У нападу је 49 особа убијено, а десетине су рањене у терористичком нападу који се у петак догодио у џамијама Ал Нур и Линвуд у Крајстчерчу.

Један од вјерника који је рањен у џамији је и Бозтас којег су у болници у овом граду посјетили локални турски бизнисмени Јуксел Читчи и Хасан Генц.

Бозтас је рекао да је напад почео за вријеме док је имам држао хутбу, а да је у први мах помислио да је у питању земљотрес.

Брзо је схватио да је ријеч о терористичком нападу и с другим вјерницима је потражио заклон у ћошку џамије.

"Терориста је пуцао по нама. Погодио ме у ногу. На тренутак је пуцњава стала, вјероватно је пунио пушку. Ја сам тад руком разбио прозор и искочио из џамије. Да сам каснио двије секунде не бих преживио. Тако се види и на снимку који је направио терориста. Снимао ме је како бјежим кроз прозор", казао је Бозтас.

Истичући да је ситуација била неописива и да су људи тражили помоћ са свих страна, Бозтас је рекао како је притрчао да помогне једном дјетету.

"Дијете је лежало отворених очију. Покушао сам да га реанимирам, али већ је било касно. Руком сам му затворио очи. Пуцњава је била све интензивнија и потрчао сам у заклон", казао је Бозтас.

На путу до болнице Бозтас је телефоном назвао мајку и саопштио јој да је рањен у терористичком нападу те од ње затражио да му опрости ако јој је за живота учинио какву лошу ствар.

(Анадолија) 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Нострадамус

17.03.2019 18:46

Они су не само зртве хрисцанског тероризма него и зртве исламског тероризма.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Са стране

17.03.2019 19:35

Не постоје исламски и хришћански тероризми, постоји само тероризам - уточиште за људе затрованог ума, који су погрешно скапирали све што су прочитали у светим књигама.

Name

Нострадамус

18.03.2019 07:56

"Исламски тероризам" тај појам нисам ја измислио о томе се писе и прица дуги низ година.

Name

децко

18.03.2019 10:12

Ако будемо правдали оваква дјела лудих људи затрованих умова због других оваквих дјела затрованих умова, то лудило никад неце престати!

Name

Нострадамус

18.03.2019 13:28

Ја не правдам само сам рекäо да је ово сада хрисцански тероризам а да су људи зртве и једног и другог тероритма.Мозда це моцници да тероризам унесу у закон тако да це свако имати право да то по закону ради.