''Имаћемо најјачи тим на Свјетском првенству!''

''Ђорђевић се неће ни о кога огрешити!" Јовица Антонић, члан стручног штаба мушке кошаркашке репрезентације Србије, говорио је о жребу за Мундобаскет у Кини.

Кошарка 19.03.2019 | 13:30
''Имаћемо најјачи тим на Свјетском првенству!''
Србија ће се на Светском првенству у Кини такмичити са Италијом, Филипинима и Анголом, а Антоинћ је оценио да су наши кошаркаши добро прошли

"Јесте, имали смо среће у жребу, али да бисте дошли до финала, морате да одиграте три утакмице који нису највиши ранг, али од четвртфинала наилазите на екипе с највишим рејтингом. До медаље морате да победите доста јаких репрезентација", рекао је Антонић за "МаxБет". 

Антонић веруеј да ће најбољи могући састав представљати "орлове" на Мундобаскету. 

"Имамо осећај да ћемо имати најјачи тим, са свим играчима које будемо хтели. Остаје онда да се добро припремимо, да одиграмо осам-девет припремних утакмица, већ су договорени Италијани, Французи, Литванци...", додао је Антонић. 

Због проблематичног изгледа ФИБА квалификационих "прозора" доста играча који су допринели пласману Србије на Мундобаскет неће бити ту у Кини. 

"Свако од њих је потпуно свестан у којим тренуцима је био, који је дао допринус да би и даље био ту. Сасвим сигурно се Саша ни о кога неће огрешити. Нема ту тешке одлуке. Свима је јасно коме шта припада и коме је шта припало, а није то заслуживао", јасан је Антонић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар