ИТА: Без Роналда, Јуве не личи на себе!

Кристијано Роналдо није играо у Ђенови, што су домаћи зналачки казнили и актуелном шампиону нанијели први пораз у Серији А након 11 мјесеци! Поклекла Стара дама! Ђенова нанела први пораз Јувентусу у сезони! Црно-беле начео Стураро, некадашњи трофејни везиста торинског клуба.

Фудбал 17.03.2019 | 15:45
ИТА: Без Роналда, Јуве не личи на себе!
Крај Јувентусове серије! Гурала је Стара дама 27 кола без пораза, али онда је налетела на Ђенову. На Марасију, Грифони су узели меру црно-белима и уписали им јединицу у колони изгубљених утакмица – 2:0.

Испало је да је одлука Масимилијана Алегрија да одмори Кристијана Роналда скупо коштала екипу. Торинези су имали већи посед лопте и – само то. Ђенова је имала много више удараца на гол, а што је најважније, више удараца у мрежу.

Можда би било другачије да нема ВАР-а, који овог пута није ишао у корист Јувентуса. Гол који је постигао Пауло Дибала у 56. минуту поништен је због офсајда након погледаног снимка.

То као да је дало крила Ђеновљанима, који су додали гас и кренули по победу. И успели су! Најпре је Стефано Стураро, бивши играч Јувентуса, у 72. минуту довео домаћина у вођство, након асистенцијеГорана Пандева, да би потом македонски ас крунисао голом у 81. минуту своју беспрекорну партију против шампиона.

Јувентуса овај пораз неће много заболети. Црно-бели имају и даље огромну бодовну предност у односу на Наполи, а једино ће их можда разочарати што неће сезону завршити без пораза. Што се тиче Ђенове, после три кола без победе, дошао је највреднији тријумф у сезони. За мир у средини табеле и за радост навијача, који ће месецима живети од ове победе.

Јувентус је на кољенима, први пут ове сезоне!

Тим Масимилијана Алегрија доживио је први неуспјех у Серији А, и то у 28. колу у гостима против Ђенове, која је одиграла феноменалан меч и сасвим заслужено славила 2:0 (0:0).

Послије сјајне партије и хет-трика Кристијана Роналда против Атлетико Мадрида, којим је одвео Јувентус у четвртфинале Лиге шампиона, тренер "старе даме" одлучио је да одмори Португалца за данашњи првенствени меч, што су Ђеновљани знали да казне и упишу велика три бода.

У првом полувремену виђено је много узбуђења, чак 10 удараца домаћих играча ка голу Матије Перина, али голова није било.

Посљедњи гостујући пораз у Серији А Јувентус је доживио управо на "Марасију" у Ђенови, 19. новембра 2017. године, али не од данашњег ривала, него од Сампдорије.

Прво је у 16. минуту Антонио Санабрија имао сјајну шансу, након одличног продора расположеног Кристијана Куамеа, али је Перин феноменално интервенисао и лопту послао у корнер.

У 30. минуту Жоао Кансело играо је руком, досуђен је пенал за Ђенову, али је услиједила реакција из ВАР собе и одлука судије је преиначена, с обзиром да је прије Кансела руком играо и нападач домаћих Куаме.

Након десетак минута игре у наставку, и Јувентусу је поништен погодак. Паоло Дибала затресао је мрежу домаћих, али гола поново није било, због недозвољене позиције у зачетку акције.

Сјајне измјене направио је Ћезаре Прандели, када је у игру увео Горана Пандева, а затим и дебитанта Стефана Стурара, играче који су одлучили дуел са Јувентусом.

Претходни првенствени пораз, али код куће, Јувентус је доживио 22. априла прошле године, када је бодове из Торина однио Наполи (0:1).

Стураро је у првом контакту с лоптом постигао сјајан гол. Прецизно је нациљао и затресао мрежу клуба из којег је ове зиме, након четири године проведене у Торину, дошао у Ђенову.

Куаме је у 81. минуту повукао контранапад, затим асистирао Пандеву, који је ставио тачку на "и".

Ипак, овај пораз тешко да ће уздрмати "бјанконере", који и даље имају убједљиву предност на табели испред другопласираног Наполија, који ће вечерас против Удинезеа имати шансу да заостатак смањи на 15 бодова.

СЕРИЈА А - 28. КОЛО:

Ђенова - Јувентус 2:0 (0:0)
/Стураро 72, Пандев 81/

Аталанта - Кјево (15.00)
Емполи - Фрозиноне
Лацио - Парма
Наполи - Удинезе (18.00)
Милан - Интер (20.30)

Одиграно у суботу:

Сасуоло - Сампдорија 3:5 (1:3)
/Бога 38, Данкан 63, Бабакар 90+2 - Дефрел 15, Кваљарела 36, Линети 39, Прат 46, Габјадини 72/

СПАЛ - Рома 2:1 (1:0)
/Фарес 22, Петања 60 пен - Пероти 53 пен/

Торино - Болоња 2:3 (1:2)
/Пулгар 6 аутогол, Ицо 89 - Поли 29, Пулгар 34 пен, Орсолини 65/

Одиграно су петак:

Каљари - Фиорентина 2:1 (0:0)
/Жоао Педро 52, Ћепители 66 - Кјеза 88/

ТАБЕЛА: Јувентус (+1) 75, Наполи 57, Милан 51, Интер 50, Рома (+1) 47, Аталанта 44, Торино (+1) 44, Сампдорија (+1) 42, Лацио (-1) 42, Фиорентина (+1) 37, Парма 33, Ђенова (+1) 33, Сасуоло (+1) 32,  Каљари (+1) 30, СПАЛ (+1) 26, Удинезе (-1) 25, Болоња (+1) 24, Емполи 22, Фрозиноне 17, Кјево 10*.

*НАПОМЕНА Италијанска федерација казнила је Кјево одузимањем три бода.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар