Томић: Заслужено прво мјесто, али то није довољно!

"Очекујем да буде пуна дворана и да против Партизана имамо истинску предност домаћег терена", поручио је тренер Црвене звезде после победе над Мегом (100:76).

Кошарка 17.03.2019 | 09:30
Томић: Заслужено прво мјесто, али то није довољно!
Црвена звезда мтс се неће задовољити само првим местом на крају регуларног дела АБА лиге, пошто жели нову "јадранску" титулу и учешће у Евролиги наредне сезоне.

С тим намерама су ушли у текућу такмичарску годину и прву фазу такмичења су окончали ове вечери победом над Мегом (100:76), са скором 21 победа и један пораз, а сада је време да се окрену планирању полуфиналне серије плеј-офа, која почиње наредног викенда.

Ривал је Партизан, игра се на две добијене утакмице, а Звезда има предност домаћег терена, што је Томић посебно апострофирао као важно.

"Мислим да смо одиграли квалитетну утакмицу и да смо расподелили минутажу добро. Једино је Симанић одиграо 24 минута, а сви остали од 12 до 18 и сви су одиграли добро. Мислим да смо заслужено освојили прво место у регуларној фази АБА лиге и да смо то били најбољи, али то није довољно", казао је Милан Томић на конференцији за медије и потом позвао навијаче да помогну екипи.

"Пред нама је плејоф, један циљ је остварен, а то је да имамо предност домаћег терена. Од следеће утакмице креће плејоф и очекујем да буде пуна дворана и да против Партизана имамо истинску предност домаћег терена", додао је Томић.

Дејан Милојевић је Звезди честитао на победи и као пресудну истакао другу деоницу у којој је његова екипа постигла само десет поена, а примила чак 37...

"Када изгубите 25 разлике, а три четвртине не изгубите, већ само једну... То довољно говори колико је утакмица била чудна. Промашивали смо зицере и нисмо контролисали скок. Звезда је то искористила и направила недостижну разлику. Мислим да је ово једна сјајна сезона младе екипе. Завршили смо пети што је други најбољи скор у историји клуба, лансирали још неколико младих играча који ће верујем играти у НБА лиги", рекао је Милојевић и пожелео срећу Звезди у плеј-офу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар