Звезда послала поруку пред плеј-оф: Стотка!

Иако је за Црвену звезду утакмица против Меге била без такмичарског значаја, Милана Томића може да радује озбиљност његових кошаркаша и одлична партија пред почетак плеј-оф борбе.  Звезда разиграна и распуцана, биће паклено у полуфиналу Јадрана.  Мега демолирана у дворани Александар Николић - 100:76.

Кошарка 16.03.2019 | 22:45
Звезда послала поруку пред плеј-оф: Стотка!
Црвена звезда мтс регуларни део АБА лиге завршила је скором 21-1!

Изабраници тренера Милана Томића су у последњем мечу пред почетак полуфиналне плеј-оф серије против Партизана, која стартује наредног викенда и игра се на две победе, одиграли одличан меч против Меге и убедљиво славили у хали "Александар Николић".

Само на почетку Мега је показала добру игру и имала предност, да би Звезда у другој четвртини (37:10) уз помоћ Риверса и Давидовца "додала гас" и побегла им далеко.

Ово је уједно и 15. победа Црвене звезде у исто толико утакмица против Меге која је ове сезоне са Гогом Битадзеом у саставу играла одлично и деловало је у једном тренутку да ће конкурисати за плеј-оф, међутим од његовог одласка у Будћност, у децембру, екипа је кренула да посрће и одавно је остала без шанси за сам врх.

Што се тиче Црвене звезде, они су показали да су с правом целе сезоне лидери АБА лиге и вероватно први фаворити за освајање шампионског пехара.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА - МЕГА 100:76 (20:23, 37:10, 25:25, 18:18)

Мега је добро почела утакмицу и константно била у предности због многобројних изгубљених лопти Звезде, као и одличне игре Едина Атића који је у том кварталу постигао 11 поена, али као да су потпуно остали без ритма у другој деоници када је Звезда кренула одлучније.

Тројком Давидовца отишли су на "плус седам", због чега је Милојевић био бесан на тајм-ауту упитавши своје играче како су све упрскали за два минута, да би потом шоу имао Риверс.

Нови Американац у дресу Црвене звезде, коме је ово била трећа утакмица у новом клубу, постигао је две тројке и укупно везао девет поена, да би Мега срљала из грешке у грешку, чак су неправилно извели и аут, док су црвено-бели те поклоне прихватали с осмехом и на полувреме отишли с огромном предношћу (57:33).

У наставку меча домаћи кошаркаши су само задржали подједнако висак ритам, погађали за три поена када би Мега "живнула", док су Цирбес и Оџо били прејаки за Мегу у рекету.

Управо је Оџо поделио са Симанићем признање за најефикаснијег појединца код Звезде (14 пеона), с тим да је Нигеријац имао два скока више (9-7), а вреди напоменути да су се сви играчи које је Томић користио у ротацији - и уписали у стрелце.

Двоцифрен допринос дао је Кеј Си Риверс (11 поена, 2/5 за три), док су по десет поена имали Перпероглу, Берон и Добрић, чијим закуцавањем је и стављена тачка на меч.

Код Меге су већи допринос дали Никола Мишковић (15), Един Атић (14) и Зоран Николић (12).

ЗВЕЗДА: Регленд 4п, 7ас, 3изг, Човић 4п, 3ас, Перпероглу 10п, 4ск, Давидовац 8п, 5ск, 3ас, Лазић 3п, Фаје 4п, Берон 10п, Добрић 10п, Симанић 14п, 7ск, 3ас, Риверс 11п, Цирбес 8п, Оџо 14п, 9ск.

МЕГА: Марјановић 2п, Ашћерић 11п, Мишковић 15п, 6ск, Чарапић 3п, Атић 14п, 5укр, 5изг, Церовина 7п, Николић 12п, 8ск, Мокока 7п, 7ск, Фундић 2п.