ИТА: Асистенција и гол, сезона из снова за Кваљарелу!

Осим голгетерског рекорда (21 погодак), у спектакуларном дуелу са Сасуолом, на којем је виђено осам погодака, сјајни нападач Сампдорије поправио и свој најбољи резултат у асистенцијама током једне сезоне у Серији А.  Кваљарела је чудо! Рекорд по головима и асистенцијама, петарда Сасуолу! Ветеран повећава предност над Кристијаном Роналдом.

Фудбал 16.03.2019 | 19:40
ИТА: Асистенција и гол, сезона из снова за Кваљарелу!
Шта ради Фабио Кваљарела... Чудо!

Италијански ветеран је повратак у репрезентацију прославио још једном феноменалном партијом и био најзаслужнији за Сампдоријину петарду у гостима против Сасуола – 5:3.

Голом и асистенцијом за нешто више од пола сата игре, Кваљарела је начео Сасуоло, донео Сампдорији великих 2:0 и утабао пут ка победи којом је опет оживела европска нада подно Лантерне. Сампдорија је опет у игру за Европу и у сјајном расположењу дочекује окршај са Миланом на свом терену у следећем колу.

Неуништиви Кваљарела је наставио са сезоном из снова. Постигао је 21. гол у и забележио седму асистенцију што су му лични рекорди. У 36. години! Невероватно... На листи стрелаца се учврстио са два гола више од првих пратилаца Кристијана Роналда и Кшиштофа Пјонтека.

Фантастичном асистенцијом главом у 15. минуту је Кваљарела проиграо Дефрела који није пропустио шансу да затресе мрежу бившег клуба у којем се афирмисао. А само двадесетак минута касније је Кваљарела све узео у своје руке и дивним ударцем са 18 метара погодио за 2:0. Мајсторски!

Успео је Сасуоло експресно да смањи на 1:2 после продора и асистенције Пола Лироле за Богу, али је већ у следећем нападу опет капитулирао и остао на сва гола дефицита. Кваљарела је пропустио лопту кроз ноге до Дефрела који је асистирао Линетију за безбрижних 3:1 на полувремену.

Прет је на почетку другог полувремена убио све наде Нероверда после још једне сјајне акције целог тима и асистенције левог бека Муруа. До краја је Данкан постигао сјајан гол за Сасуоло, али је Габијадини вратио на три разлике, да би коначан резултат поставио Бабакар у надокнади времена. 

Фабио Кваљарела је у животној форми!

Повратник у редове репрезентације Италије и у високој побједи Сампдорије против Сасуола 5:3(3:1) показао је да је заслужио позив у национални тим "азура", након што је данас постигао 40. погодак у посљедње двије сезоне!

Сјајни, 36-годишњи голгетер био је стријелац другог од укупно четири поготка за свој тим, чиме је стигао до 21. овосезонског кола у Серији А, што му је рекорд каријере.

Кваљарела је код првог гола уписао асистенцију, а било је то његово већ седмо додавање за поготак у Серији А, чиме је и по овом параметру оборио лични рекорд у једној такмичарској сезони.

РЕКОРД

Фабио Кваљарела на 27 овосезонских утакмица у Серији А постигао је 21 гол и забиљежио седам асистенција. Прошле сезоне, која је била његова најпродуктивнија у каријери до сада, 19 пута тресао је противничке мреже.

Ђеновљани су одиграли одличан меч на "Мапеи" стадиону, головима Грегоара Дефрела, Кваљареле и Карола Линетија већ у првом полувремену најавили сигуран тријумф, да би какву-такву наду домаћину вратио Жереми Бога.

Ипак, већ у првом минуту наставка Денис Пратпогодио је за 4:1, након чега је било јасно да Сасуоло спаса нема.

Успио је Алфред Данкан, уз помоћ дефанзивца Сампдорије Јоакима Андерсена, да превари Емила Аудера за 4:2, али недуго затим госту су постигли и пети погодак, преко Манола Габјадинија.

Спектакуларан меч у Ређо Емилији закључио Кума Бабакар голом за 3:5 у 92. минуту.

Сампдорија се овим тријумфом приближила екипама које се боре за излазак на међународну сцену, док се Кваљарела новим голом учврстио на водећем мјесту најбољих голгетера Италије, са два поготка више од другопласираног Кристијана Роналда.

СЕРИЈА А - 28. КОЛО:

Сасуоло - Сампдорија 3:5 (1:3)
/Бога 38, Данкан 63, Бабакар 90+2 - Дефрел 15, Кваљарела 36, Линети 39, Прат 46, Габјадини 72/

СПАЛ - Рома (18.00)
Торино - Болоња (20.30)

У недјељу:

Ђенова - Јувентус (12.30)
Аталанта - Кјево (15.00)
Емполи - Фрозиноне
Лацио - Парма
Наполи - Удинезе (18.00)
Милан - Интер (20.30)

Одиграно су петак:

Каљари - Фиорентина 2:1 (0:0)
/Жоао Педро 52, Ћепители 66 - Кјеза 88/

ТАБЕЛА: Јувентус 75, Наполи 57, Милан 51, Интер 50, Рома 47, Аталанта 44, Торино 44, Сампдорија (+1) 42, Лацио (-1) 42, Фиорентина (+1) 37, Парма 33, Сасуоло (+1) 32, Ђенова 30, Каљари (+1) 30, Удинезе (-1) 25, СПАЛ 23, Емполи 22, Болоња 21, Фрозиноне 17, Кјево 10*.

*НАПОМЕНА Италијанска федерација казнила је Кјево одузимањем три бода.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар