Прва лига РС: Реми Сембераца, по мјери Борца!

Слога из Горњег Црњелова је у Градишци ремизирала са Козаром и тако Борцу дала прилику да са побједом против Слободе стекне пет бодова предности. До велике побједе у Бањалуци је дошао Жељезничар против Рудара из Приједора.  Борац има "меч-лопту" за титулу! Убједљивом побједом над Слободом из Мркоњић Града (4:0), црвено-плави су креирали "меч-лопту" да евентуалним тријумфом против Слоге у сљедећем колу побјегну на "плус осам" бодова и практично ријеше питање шампиона.

Фудбал 16.03.2019 | 19:30
Прва лига РС: Реми Сембераца, по мјери Борца!
Резултату из Градишке највише се радују у бањалучком Борцу!

Козара је у вођство дошла у 18. минуту.

Домаћини су организовали брз контранапад, лопта је на лијевој страни дошла до Дејана Глишића који се сручио према шеснаестерцу у ком га је с леђа оборио Немања Матовић, а судија Јово Карић је показао на бијелу тачку.

Сигуран извођач је био Србољуб Јандрић.

Тај резултат на семафору је стајао све до 61. минута када је Драгиша Комарчевић у шеснаестерцу пронашао Јоцу Стокића који је затресао мрежу иза леђа Срђана Модића и поставио коначних:

Козара - Слога 1:1 (1:0)!

Тим Драгана Мићића је овај меч окончао са два играча мање пошто су искључења зарадили Вукашин Беновић и Игор Крмар, док су среће имали у надокнади времена.

Судија Карић је још једном показао на бијелу тачку након што је још једном у шеснаестерцу оборен Глишић.

Као и у 18. минуту одговорност је преузео Јандрић и погодио пречку!

Борац има "меч-лопту" за титулу! Убједљивом побједом над Слободом из Мркоњић Града (4:0), црвено-плави су креирали "меч-лопту" да евентуалним тријумфом против Слоге у сљедећем колу побјегну на "плус осам" бодова и практично ријеше питање шампиона.

Црвено-плави могу да ставе шампањац на хлађење!

Бањалучки Борац поново има пет бодова предности у односу на другопласирану Слогу, која је ремијем у Градишци против Козаре (1:1) омогућила црвено-плавима да евентуалним тријумфом у гостима код тима из Горњег Црњелова у сљедећем колу закораче у Премијер лигу Босне и Херцеговине.

Изабраници Дарка Војводића су у суботу забиљежили рутински тријумф над Мркоњићанима погоцима Алмедина Зиљкића у првом, те Милоша Жеравице, Саше Кајкута и Стојана Врањеша у другом полувремену.

Појачање Бањалучана из Тузле сити, који је био одличан и на припремама у Анталији, ослободио се у 34. минуту свог чувара и пласирао лопту у ближи угао. Голман Мркоњићана Деан Вуковић успио је вршцима прстију да је додирне, али је ударац био довољно снажан и прецизан па је лопта завршила иза његових леђа - 1:0.

Само што је почело друго полувријеме, Борац је повисио на 2:0 поготком Милоша Жеравице.

Након центаршута Зиљкића, у скоку су били Стојан Врањеш и Саша Кајкут, али је голман Вуковић успио да избије лопту на врх казненог простора, одакле је Жеравица ухватио полуволеј и послао је под пречку - 2:0.

Послије нешто више од сата игре на Градском стадиону, Саша Кајкут је сјајним ударцем са неких 25 метара погодио за 3:0, да би у самом финишу тачку на сигуран и убједљив тријумф Бањалучана ставио Стојан Врањеш.

Била је ово 15. побједа ове сезоне за Борац, док су гости из Мркоњић Града укњижили девети пораз, четврти у посљедњих пет утакмица.

Једину опаснију акцију Слобода је извела у финишу утакмице када је резервиста Радивоје Јовић шутирао главом, али је одлично интервенисао голман црвено-плавих Немања Тркуља, који се послије повреде вратио на гол Бањалучана.

Данас су у склопу 18. кола одигране још четири утакмице, а најзанимљивије је било у Бањалуци у дуелу између Жељезничара и Рудара.

Приједорчани су одлично отворили меч и већ у 7. минуту дошли до вођства преко дефанзивца Недима Рамића.

Ипак, у наставку преокрет Бањалучана у режији Луке Куленовића.

"Седмица" домаћих је мету проналазила у 25. и 36. да би коначних 3:1 поставио Бојан Марковић након сат времена игре.

Поред побједе, Жељо разлог за славље има и у томе што је са ова три бода престигао Козару на четвртом мјесту.

ПРВА ЛИГА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ - 18. КОЛО:

Козара - Слога ГЦ 1:1 (1:0)
/Јандрић пен 18 - Стокић 61/

Подриње - Алфа Модрича 1:0 (0:0)
/Вујић 88/

Сутјеска - Дрина 1:1 (0:0)
/Окука 75- Елез аг 54/

Текстилац - Славија 1:0 (0:0)
/Ђорђевић 90/

Жељезничар - Рудар Приједор 3:1 (2:1)
/Куленовић 25, 36, Марковић 60 - Рамић 7/

Борац - Слобода 4:0 (1:0)
/Зиљкић 34, Жеравица 46, Кајкут 62, Врањеш 89/

ТАБЕЛА: Борац 47, Слога 42, Рудар Приједор 31, Жељезничар 24, Козара 23, Подриње 23, Алфа Модрича 19, Славија 19, Сутјеска 18, Дрина 18, Слобода 17, Текстилац 17.

Извор: мондо.ба

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

игор

16.03.2019 20:12

Ово у ГРАДИСЦИ је крадја,СТИД МЕ СТО САМ Градискак,РЕСПЕКТ СЛОГИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛОС

17.03.2019 09:34

РЕКО Додик БОРАЦ мора бити ПРВИ,,,,,

ОДГОВОРИТЕ