РУС: Деспотовић га дао послије три мјесеца!

Славље Оренбурга над московским Динамом.  Спас из Бразила: ЦСКА га некако умувао, сад је притисак на Зениту.  Армејци једва савладали Урал у гостима поготком десног бека Фернандеса.

Фудбал 16.03.2019 | 18:15
РУС: Деспотовић га дао послије три мјесеца!
Дуго, баш дуго, није било вести о Ђорђу Деспотовићу, а онда погодак некадашњег члана Црвене звезде и суботичког Спартака, као весник ефикасног пролећа. Српски центарфор донео је тријумф Оренбургу против московског Динама у почетној утакмици суботњег програма 20. кола Премијер лиге Русије и наговестио да би до краја сезоне могао да има значајну улогу у свом тиму.

Орнебург је славио 1:0 после грешке шведског штопера у саставу тима из главног града, Себастијана Холмена. Његов кикс искористио је управо Деспотовић, одиграо комбинацију са Хрватом Данијелом Мишкићем, уследио је повратни пас да би 27-годишњи шпиц зицер претворио у погодак.

Његов тек други у првенству откако је стигао у највећу земљу света, а први после три месеца, јер је толико протекло од мата Локомотиви 8. децембра. Има и један у купу, уз напомену да је тек овог пролећа почео да игра редовно после вишемесечне паузе. Овом егзекуцијом Оренбург се из зоне испадања попео на седмо место на табели и у првенству какво је руско може чак да се нада пласману у Лигу Европе. Само, за то су потребни добри резултати у серији. Можда баш захваљујући Деспотовићевим головима.

Осим Деспотовића, Оренбург за три бода може да захвали и голману Фролову, који је у надокнади на сјајан начин зауставио један шут Динама.

Спас из Бразила: ЦСКА га некако умувао, сад је притисак на Зениту. Армејци једва савладали Урал у гостима поготком десног бека Фернандеса.

Коначно ЦСКА да проради на страни. Мучили су се Армејци ван свог стадиона, никако им није ишло, до дуела у Јекатеринбургу могли су да се подиче тек једним слављем на последња четири гостовања, али су против Урала успели да ураде оно што се од екипе која гаји шампионске амбиције и очекује. Славље у 20. колу Премијер лиге, вредно скока преко Краснодара и пребацивања притиска на плећа водећег Зенита.

Московски великан је славио 1:0, мада је морао добро да се озноји да би са стадиона на коме се играо претходни Мундијал донео сва три бода. Опет је играо недовољно атрактивно, мало шанси је створио, почело је да му цури време, да би 15 минута пре краја Марио Фернандес главом после центаршута Ивана Обљакова из корнера надвисио одбрану домаћег тима и погодио тамо где је који секунд раније могао шведски резервиста Арнор Сигурдсон, али је изблокиран.

Био је то првенац натурализованог Бразилца, а није могао да изабере бољи тренутак да погоди циљ после чак седам асистенција у досадашњем току сезоне. Оно што је центаршутевима са десног бока радио током такмичарске године – пет у првенству, двапут у Лиги шампиона – сад је дочекао да му саиграчи врате, а био је довољно спретан да погоди циљ и тако донесе велику радост екипи Виктора Гончаренка.

За седми везани сусрет на коме Урал – за који нису играли бивпи дефанзивци Војводине и Партизана, Доминик Динга и Грегор Балажиц – није погодио мрежу ЦСКА. Тим из главног града је пришао лидеру Зениту на четири бода, мада екипа из Санкт Петербурга може опет да се одлепи под условом да у недељу савлада Спартак у Москви.

РУСИЈА 1 - 20. КОЛО

Петак

Анжи - Крила Совјетов 0:2 (0:1)
/Кануњиков 28, Сејдајев 88 пен/

Субота

Оренбург - Динамо 1:0 (0:0)
/Деспотовић 52/

Урал – ЦСКА 0:1 (0:0)
/Фернандес 75/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар