Какав преокрет: Монћи се враћа у Севиљу!

„Одјавио“ Арсенал и 2. 500. 000 фунти годишње плате! Поново на месту успеха. . .

Фудбал 18.03.2019 | 15:45
Какав преокрет: Монћи се враћа у Севиљу!
Прелеп је Рим, изазован Лондон, међутим, нигде не куца срце Монћију као у Севиљи. И нигде не познаје фудбалске прилике као на стадиону „Рамоњ Санчес Писхуан“. Зато ће му се и вратити.

Мада су Рамона Родригеза Вердеха, како му је пуно име, нестрпљиво чекали у Арсеналу, сматрали да ће им реконструисати екипу почев од летњег прелазног рока, Монћи је одбио позив са Емирата и прихватио изненадни из клуба у коме је провео малтене цео живот, најпре као голман, потом функционер. Тобџије су га мамиле трогодишњим уговором вредним 2.500.000 фунти по сезони, надале се обнови сарадње са тренером Унајом Емеријем, чекали потврдан одговор после растанка са Ромом, али у животу, а тек у послу, често није онако како је планирано.

Већ како је суђено. Довољан је био само један телефонски разговор са председником Хосе Кастром да се Монћи предомисли. Јутрос је индиректно потврдио да ће опет бити спортски директор Андалужана, из простог разлога што је у том клубу дошло до кадровских промена после елиминације од прашке Славије у осмини финала Лиге Европе. Смењен је тренер Пабло Маћин, на клупу је постављен досадашњи шеф спортског сектора Хоакин Капарос, чиме је остала упражњена позиција спортског директора.

У Севиљи су решили да фотељу повере трансфер гуруу, који је имао доста успеха, посебно у Лиги Европе (пет пехара), а само на продајама играча донео око 200.000.000 евра (Рамос, Рејес, Навас, Ракитић, Жулио Баптиста, Дани Алвес, Адријано...), па се очекује да такву политику настави да спроводи у другом мандату.

Монћи је повратак најавио на друштвеним мрежама поруком „срце никад не заборавља место на коме се његови откуцаји најлепше чују“. Потпис се очекује следеће седмице.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар