Пакао!

Као да оних 7:0 није било довољно. . .

Фудбал 17.03.2019 | 08:15
Пакао!
Навијачи Шалкеа нису престали да верују када су за ривала у осмини финала Лиге шампиона добили Манчестер сити.

На распродатој "Фелтинс арени" у Гелзенкирхену бурно су прославили голове Набила Бенталеба за преокрет и вођство у првој утакмици, али су их гости прилично утишали у посљедњих пет минута. 

Њихов некадашњи љубимац, сада узданица шампиона Енглеске, Лерој Сане, постигао је диван гол из слободњака за 2:2 у 85, а потом је лопту у мрежу послао и Рахим Стерлинг за разочаравајућих 2:3 пред реванш на "Етихаду".

Сане и Стерлинг нису их, међутим, спријечили да у великом броју отпутују на Острво, потроше слободне дане на послу и доста новца, само да би бодрили екипу и на стадиону најбоље енглеске екипе.

На дан утакмице у Манчестеру формирали су дугачак "кортео" у центру града, попило се много пива, пјевало, глупирало, али није било инцидената.



У једном тренутку, ваљало је кренути и на стадион...



А, тамо...

"Рудари" су имали шта да виде. Њихов тим декласиран је резултатом 7:0 у једној од најнепријатнијих утакмица сезоне и, свакако, историји клуба из Гелзенкирхена.

Због густог авионског саобраћаја у Европи, нису сви могли кућама исте ноћи, чак ни наредног дана...

Било је група навијача које су остале у Манчестеру и два дана чекајући лет који их је из понижења у Лиги шампиона враћао право у борбу за опстанак у Бундеслиги. Испијајући пинте пива у скупим градским пабовима, они са продуженим боравком у Енглеској могли су да прочитају и да је тренера Доменика Тедеска сачекао отказ по повратку у Њемачку.

То, вјеровали или не, није био крај непријатностима. Напротив!

Када су се коначно нашли на "гејту" и изашли на писту, највјернији међу навијачима Шалкеа остали су без текста - чекао их је авион брендиран у бојама највећег ривала, Борусије Дортмунд. 

То што поједини међу њима нису жељели да уђу у неку руку можемо и да разумијемо...



На крају, огласила се и компанија "Еуроwингс" која је саопштила да су авиони у бојама популарних фудбалских клубова заправо маркетинг стратегија, да се није радило о Дортмундовој клупској летјелици, већ редовној линији и да је све пука коинциденција.

Пакао!

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар