Грујић демантовао Крстајића...

Нисам одбио позив за младу репрезентацију! Фудбалер Херте, Марко Грујић, демантовао је изјаву селектора репрезентације Србије, Младена Крстајића.  Везиста Херте уверава да су се у ФСС сагласили да у септембру остане у Берлину и да тад нико није правио проблем.

Фудбал 17.03.2019 | 19:00
Грујић демантовао Крстајића...
Шеф струке "Орлова" на коференцији за медије пред дуеле са Немачком и Португалом као разлго за не позивање Грујића навео је то што је млади фудбалер одбио позив младе селекције.

"Грујић је био на Светском првенству. Да ли је заслужио или не, тада је био играч Ливерпула. Грујића поштујем, момак је за десетку, али није нормално да се одбија млада репрезентација. Док год се неко не буде одазивао младој репрезентацији, не може да буде у функцији А селекције. Ако имате могућност да играте за младу, а не играте, мислим да на тај начин не поштујете Србију", рекао је Крстајић пре недељу дана. 

Трзавице на релацији селектор – поједини играчи обележиле су и последњи списак Младена Крстајића уочи квалификација за Првенство Европе 2020. На њему, попут претходних, опет није било Луке Миливојевића, који је из Лондона јасно поручио да не жели да игра за репрезентацију док је на њеној клупи актуелни селектор, а велику пажњу изазвао је и изостанак Марка Грујића, који се после повреде у јесењем делу сезоне вратио у тим Херте и њен је важан шраф.

То што игра стандардно у Бундеслиги, добија похвале тренера Пала Дардаија, што га упоређују са Штефаном Ефенбергом није било довољно Крстајићу да га позове за контролни меч са Немачком (20. марта) и такмичарски са Португалијиом (25.3), под образложењем да је својевремено одбио позив у младу селекцију.

Грујић уверава да на овом примеру Крстајић не говори истину и да то није разлог што је прескочен.

„Не бих волео да правим полемику, нити проблем око тога. Поштујем сваку селекторову одлуку, међутим, чињеница је да никад нисам одбио позив младе репрезентације. У септембру, кад сам тек стигао у Херту, надлежни из клуба су проценили да би ради моје брже адаптације било боље да неколико дана репрезентативне паузе проведем тренирајући у клубу и послали су захтев Фудбалском савезу Србије у коме су образложили о чему је реч. После неколико дана је стигао потврдан одговор из наше земље и тад нико није правио проблем. Каснија окупљања сам пропустио због повреде, због које нисам играо ни у клубу. За мене је играње за репрезентацију Србије највећа част, верујем и за сваког спортисту, тако да никада не бих то доводио у питање. Надам се да ћу својим партијама поново заслужити позив“, појаснио је Марко Грујић у изјави Спортклубу.

Док чека да се ситуација на том плану промени, бивши везиста Црвене звезде ужива у Берлину, игра редовно, а по оцени људи са лица места и прилично квалитетно.

„Од првог дана су ме сјајно прихватили и, што је најбитније, показали су да имају поверења у мене. Кад год сам био здрав добио сам шансу да играм од првог минута, што ми много значи јер сам због тога и дошао из Ливерпула. Похвале од стране тренера и људи из клуба сам испратио у медијима. Сваком прија да чује лепе речи на свој рачун, користим их као мотивацију да свакодневно будем бољи. Херта је изванредан клуб за младог играча јер се такмичи у јако квалитетној Бундеслиги, која по неким карактеристикама подсећа на Премијер лигу, а опет управа не поставља велики притисак да мора да се добије свака утакмица“.

Грујић тренутно игра у животној форми и један је од најбољих фудбалера берлинског састава. 

Репрезентацију Србије у среду очекује пријатељски меч са Немачком, док четири дана касније игра против Португала у првом колу квалификација за Светско првенство.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар