За Трампа ракија и чварци из БГ

Тифани Трамп, ћерка америчког председника Доналда Трампа, напустила је јуче у јутарњим часовима Београд, у којем је боравила недељу дана с дечком Мајклом Булосом и његовим братом. Она је понела бројне сувенире из наше земље, а за тату је спремила чварке и два литра домаће ракије!

Србија 16.03.2019 | 11:27
За Трампа ракија и чварци из БГ
Иако је прво најављивано де ће Тифани и њен партнер у Београду остати 11 дана, они су се јуче изненада спаковали и напустили хотел у ком су одсели. Трампова наследница виђена је на београдском аеродрому у пратњи обезбеђења, а била је расположена и насмејана.

 Тифани је желела да обрадује тату специфичним поклоном, и верујем да ће се он изненадити. Морам да напоменем да је она својим најближима купила неке сувенире карактеристичне за наш град, али је за Доналда спремила прави српски традиционални поклон. Мајкл јој је предложио да тасту купе најпознатију српску жестину - "шнепс", како Американци кажу, то јест ракију, и то ону коју су пробали прво вече у кафани у Скадарлији. У хотелу у коме су одсели су им предложили да купе и чварке, јер је то нешто чиме су туристи одушевљени и што увек понесу са собом - каже наш саговорник и додаје:

- Познато је да Доналд Трамп не пије алкохол, али то не значи да не треба да га има код себе. Тифани је то купила с намером да њен отац и то пиће понуди својим гостима кад му дођу у посету. Е сад, за чварке је друга прича. Сигурна је да ће се њен отац обрадовати овом специјалитету - каже саговорник.

Он додаје да су јуче ујутру, пред сам полазак Трампове наследнице у Америку, људи из њеног тима дегустирали све оно што је она тати купила.

- Тифани су јуче ујутру достављене две флаше ракије - литар шљивовице и литар дуњеваче, као и пола килограма правих домаћих димљених чварака. Иако су производи стигли из домаћинске куће, они су били добро проверени. Тифани је задовољно напустила нашу престоницу и рекла да ће се вратити - каже он, а у то су се уверили сви они који су је видели на аеродрому.

- Тифани је била јако љубазна и насмејана приликом одласка, фотографисала се с неким људима, а кад је напуштала хотел, обећала је да ће опет доћи - завршава наш саговорник.

(Курир)

Коментари / 0

Оставите коментар