ФРА: Монако не зна за пораз!

Винисијус мајсторијом донео победу! Фудбалери Монака победили су Лил на гостовању у 29. колу француске Лиге 1 са минималних 1:0.  Винисијус удахнуо нови живот Монаку, пао је и тај Лил! Какав преокрет сезоне за Кнежеве!

Фудбал 15.03.2019 | 23:38
ФРА: Монако не зна за пораз!
Монако је наставио да бележи добре резултате од повратка Леонарда Жардима на клупу "кнежева" и наставио серију од седам мечева без пораза. Лил је претрпео први пораз још од 22. децембра прошле године.

Гости из Кнежевине су препустили иницијативу ривалу и током меча тражили прилику из контри. Обе екипе су у првом полувремену пропустиле по неколико изгледних шанси, а од 60. минута ритам је тотално опао.

Таман када је изгледало да су обе екипе задовољне бодом, бразилски нападач Карлос Винисијус је предивним потезом успео да се ослободи чувара и донесе победу свом тиму.

У другом мечу дана Ница и Тулуз су поделили бодове, 1:1.

Стрелац првог гола био је Сипријен у 20. минуту, а изједначење гостима из Тулуза донео је Мубеле минут пре краја регуларног дела времена.

Чекала се голеада, уз лаку победу Лила, а дошло је све наопако! Само један гол и тријумф Монака у утакмици која је потврдила да тим Леонарда Жардима живи нови живот! А, нову снагу удахнуо је Карлос Винисијус својим првенцем у дресу некадашњем шампиона Француске - 1:0 (0:0).

Како је сезона само почела да се окреће за Монако! Истина, мало ко је веровао у то да се Монако неће извући. Леонардо Жардим је успео да преокрене летаргичну сезону и после свих оних пораза у јануару Монако доведе у ситуацију да већ месец и по дана не зна за пораз и да кроз тај период има четири победе и три ремија.

Ова је можда и најслађа! Какав моменат да се оствари тако велика и важна победа у гостима и да нападач који је зимус стигао из Рио Авеа коначно пробије баријеру и стигне до првог гола у дресу новог клуба.

А, не треба заборавити да се Монако нашао у нимало једноставној ситуацији пред ову утакмицу због свих повреда (Фабрегас, Жебел, Јоветић, Мбоула, Н’Куду, Пелегри, Рађи) и суспензија (Бадијашил, Фалкао). Учинило се на прву лопту да ће Лил на турбо погон лакшим путем до важне победе за Лигу шампиона, а испоставило се да је победу однело веће срце!

Жардим је поверио Винисијусу велики задатак после изостанка Радамела Фалкаоа, а он је исти извршио са стилом! Пошто се одлично снашао у петерцу и на петопарцу одиграо неколико добрих потеза које је крунисао поготком у 90. минуту.

Због свих измена и велике напетости утакмица је потрајала још седам минута у надокнади, али је Лил испаљивао само ћорке ка голу Данијела Субашића. Монако је сада практично оверио опстанак у Лиги 1 пошто има девет бодова више (и утакмицу више) од тимова из црвене зоне, а сада може да покуша да сезону заврши у горњем дому, што би заиста био велики успех после свега...

Ница је испустила два бода против Тулуза, иако је од 20. минута имала гол предности након поготкаСипријена. Коначних 1:1 поставио је Мубеле у 89. минуту. 

Лига 1, 29. коло:

Ница – Тулуз 1:1 (1:0)
Лил – Монако 0:1 (0:0)

субота:

20.00 Анже – Амијен
20.00 Каен – Ст. Етјен
20.00 Генгам – Дижон
20.00 Ним – Стразбур

недеља:

14.30 Лион – Монпеље
15.00 Ремс – Нант
17.00 Бордо – Рен
21.00 ПСЖ – Марсеј

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар