БЛ: Реми "Менша" по мјери Ајнтрахта!

Менхенгладбах и Фрајбург поделили бодове! Фудбалери Борусије Менхенгладбах и Фрајбурга одиграли су нерешено (1:1) у првом мечу 26. кола немачке Бундеслиге.  Плеа погодио, али Менш поново није славио! Менхенгладбах и Фрајбург су на "Борусија парку" отворили 26. коло Бундеслиге и подијелили бодове.  Борусија Менхенгладбах у пролећном делу сезоне једноставно не може да победи на свом стадиону.  Менш у кризи, Грифо показао зашто га је звао Манћини.  Фрајбург однео бод са Борусија парка.

Фудбал 15.03.2019 | 23:24
БЛ: Реми "Менша" по мјери Ајнтрахта!
Фаворизовани Менхенгладбах није успео да дође до победе иако је имао више шутева, прилика и поседа лопте током целог меча.

Гости из Фрајбурга су повели у десетом минуту преко Грифоа, а домаћини су успели да изједначе само шест мунта касније голом Плее.

У другом полувремену није виђено малтене ништа, тачније ниједна значајна прилка, па су екипе поделиле бодове.

Борусија је трећа са 47 бодова, док је Фрајбург 11. са 31.

Екипа Борусије после зимске паузе функционише по чудном "биоритму". У гостима не зна за пораз, једва да је примила један гол на три меча, док је код куће у петак увече прекинула серију од три пораза, уз гол-разлику 1:11!

Међутим, реми против Фрајбурга - 1:1 (1:1) - није оно чему се домаћин надао. Пре се може рећи да је то резултат за задовољство у табору Ајнтрахта из Франкфурта, коме се пружа прилика да потпуно ухвати прикључак са главним кандидатима за пласман у Лигу шампиона.

Фрајбург је одиграо "школски", паметно у одбрани, док су са лоптом у ногама изгледали доста "комфорно", али не и опасно. Много бољи нису били ни играчи Борусије, које може да радује чињеница да су њихова два најбоља стрелца и асистента након осам "посних" кола направила комбинацију за гол!

Девет утакмица на Борусија парку и девет победа. Све је мирисало на Лигу шампиона, али пошто је вечерас криза продубљена и ни четврта утакмица заредом није добијена код куће, Жребци треба озбиљно да се забрину. Чета Дитера Хекинга и даље је трећепласирана, међутим Леверкузен и Ајнтрахт сада већ опасно прете и имају шансу да активно уђу у борбу за ТОП 4: Менхенгладбах - Фрајбург 1:1. 

Прилично лошој фудбалској представи допринела је понајвише анемична Борусија. Фрајбург је дошао да игра, да се надиграва и у добром делу утакмице чак је био бољи рувал. Менш преспор, статичан, безидејан... Капитен Ларс Штиндл угушио је Алесана Плеу. Успео је Француз да постигне гол и спасе свој тим пораза, али далеко је то од оне препознатљиве форме из првог дела сезоне и још даље од оних времена док је решетао у дресу Нице. 

Хекинг плаћа цену због лоше форме Штиндла и Хофмана. Форсира их, а екипа очито пати. 

Фрајбург је до предности дошао у 10. минуту утакмице после лепог проигравања Паскала Штенцела и још лепше реализације Винћенца Грифа. Искусни Италијан потврдио је још једном да игра у врхунској форми и показао свима да позив Роберта Манћинија није случајно дошао. Како су играли, а да на ово вођство гостију нису одреаговали експресно, домаћи би можда остали и без сва три бода. Овако, Азар је искористио један добар пас у празан простор, упослио Плеу, а овај са три, четири метра ћушнуо у мрежу за 1:1. Играо се 16. минут. 

Од тог момента мало смо шта лепог имали да видимо у дуелу Борусије и Фрајбурга. Имао је Грифо још једну шансу - његов ударац са седам метара одбранио је Зомер - док је Торган Азар опробао шут са рогља шеснаестерца у 80. минуту. И то је било све. 

Менш после паузе иде у комшилук, у Дизелдорф, па ће то бити добра прилика да екипа крене путем изласка из кризе. С друге стране Фрајбург под Шварцвалд стиже Бајерн. 

Резултату из Менхенгладбаха се највише радују у Франкфурту.

Борусија је прекинула низ од везана пораза код куће, али не жељеним резултатом.

Фрајбург је у гостима одиграо "школски", паметно у одбрани, док су са лоптом у ногама изгледали доста "комфорно", али не и много опасно. Много бољи нису били ни домаћини, које може радовати чињеница да су њихова два најбоља стријелца и асистента након осам кола комбиновала за гол...

Менхенгладбах - Фрајбург 1:1 (1:1)

У првом дијелу није виђено много прилика, али јесу два поготка.

Већ у 10. минуту Паскал Стенцел је након додавања Микеа Франца из прве упутио приземан центаршут са десне у шеснаестерац, а Винћенцо Грифо је у истом маниру упутио ударац на гол савладао помало изненађеног Јана Сомера.

Занимљиво, Грифо је рођен у Форзхајму у Њемачкој, а сениорску каријеру је почео у Хофенхајму који је напустио 2015. и придружио се Фрајбургу у трансферу вриједном 1,5 милиона евра. Двије године касније Борусија из Менхенгладбаха је за његове услуге Фрајбургу "избројала" шест милиона европских новчаница, да би га већ сљедећег љета продала Хофенхајму који га је у јануару ове године прослиједио на позајмицу у Фрајбург.

Везњак је тако на сјајан начин прославио позив у селекцију Италије, која почиње своју кампању за Еуро 2020. против Финске 23. марта у Удинама, а три дана касније у Парми ће угостити Лихтенштајн.

Вођство гостију је трајало шест минута након којих су, на одушевљење свих навијача Борусије, за изједначење комбиновали Торган Азар иАлесан Плеа.

Прије него што је Француз закуцао повратни пас Азара иза Александера Шволова посљедњи гол је постигао у 18. колу на гостовању у Леверкузену. Ово му је био 11 гол у сезони.

Азар "пости" од 16. рунде Бундеслиге, а на конту има девет голова и десет асистенција.

Друго полувријеме није понудило много узбуђења па је Фрајбург и даље остао на једном тријумфу на гостовању у Менхенгладбаху. То је било далеке 1995. године...

Упркос "суши" два најбоља стријелца и четири везана меча код куће без побједе, три пораза и вечерашњи реми, "Менш" се ипак одржао међу прва четири тима, али петопласирани Ајнтрахт је на само четири корака далеко уз утакмицу мање.

БУНДЕСЛИГА - 26. КОЛО:

Менхенгладбах - Фрајбург 1:1 (1:1)
/Плеа 16 - Грифо 10/

у суботу

Аугзбург - Хановер 15.30
Шалке - Лајпциг
Штутгарт - Хофенхајм
Wолфсбург - Дизелдорф
Херта - Дортмунд 18.30

у недјељу

Леверкузен - Вердер 13.30
Франкфурт - Нирнберг 15.30
Бајерн - Мајнц 18.00

ТАБЕЛА: Бајерн 57, Борусија Дортмунд 57, Борусија Менхенгладбах (+1) 47, РБ Лајпциг 46, Ајнтрахт 43, Бајер Леверкузен 42, Волфсбург 39, Хофенхајм 37, Вердер 36, Херта 35, Фрајбург (+1) 31, Фортуна 31, Мајнц 30, Шалке 23, Аугзбург 22, Штутгарт 19, Хановер 14, Нирнберг 13.

Извор: мондо.ба/Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар