Ево и тима којим Нијемци нападају Србију...

Егештајн, Клостерман и Штарк дебитанти, нема Драклсера из ПСЖ-а! Лев каснио 45 минута, нека закасни и са сменом генерација.  Нова Немачка за Србију: За неке, можда, нисте чули. . . ! Уз раније прецртана имена у репрезентацији Немачке, појавила су се и још нека нова. . .

Фудбал 15.03.2019 | 19:30
Ево и тима којим Нијемци нападају Србију...
Немци на новом почетку. Отписали су тројицу некадашњих светских првака – Џерома Боатенга, Матса Хумелса и Томаса Милера – још су свеже ране на рану елиминацију са Мундијала у Русији, опор укус остао је и после селидбе у Б дивизију Лиге нација, али велика је то фудбалска нација, вратиће се у врх планетарног фудбала кад-тад и можемо само да пожелимо да то не буде одмах.

Из простог разлога што је први ривал Панцер дивизије у 2019. години – Србија. Пријатељски меч играће се у Волфзбургу 20. марта од 20.45 и не би било добро за нашу репрезенатцију са Немци против Орлова напумпарју самопоуздање пред почетак квалификација за ЕУРО, четири дана касније на гостовању Холандији у Амстердаму.

Сама објава списка протекла је у, за Немачку, непредвиђеним околностима. Наиме, воз којим је Јоахим Лев допутовао у Франкфурт, на званичну конференцију за медије, каснио је, па је почетак првобитно помере са 12.30 на 13.00. Већ у 13.01 новинари Билда су се запитали „где је селектор“. Фртаљ часа касније, седа у столицу и ево га...

У односу на претходни списак под заставом, осим Милера, Боатенга и Хумелса, нема Арсеналовог голмана Бернда Лена, бека Келна Јонаса Хектора, Шалкеовог двојца Марка Ута и Себастијана Рудија, док је можда и највеће изненађење што Лев није позвао Јулијана Дракслера из Пари Сен Жермена.

Зато јесте, тројицу дебитаната: Хертиног штопера Никласа Штарка, десног бека РБ Лајпцига ЛукасаКлостермана и везисту Вердера из Бремена, Максимилијана Егештајна. Е, ваљда с њима можемо да се носимо...

Јоаким Лев је спреман да представи свету нову репрезентацију Немачке!

Пре десет дана селектор "панцера" је објавио да у будућности неће више рачунати на услуге "засићених" Томаса Милера, Џерома Боатенга и Матса Хумелса, да би овог петка саопштио и ко су нова лица у дресу са немачким државним грбом.

Међу играчима који ће заиграти у пријатељској утакмици против Србије (20. март, Волфсбург) и у европским квалификацијама против Холандије (24. март, Амстердам), има "ветерана" репрезентације попут Мануела Нојера или Тонија Кроса који имају највеће искуство, али је и много "голобрадих" младића који би могли да упишу прве минуте.

Дебитанти су штопер Никлас Штарк (Херта), десни бек Лукас Клостерман (Лајпциг) и нападач Максимилијан Егештајн (Вердер), за које можда нисте чули ако пажљивије не пратите Бундес лигу.

На списку такође нема Марија Гецеа који солидно игра за Дортмунд ове сезоне, као ни Јулијана Дракслера (ПСЖ), Емреа Џана (Јувентус), Ларса Штиндла (Менхенгладбах) или Јонаса Хектора (Келн), у којег је Лев имао поверење и када је с Келном постао друголигаш.

Иако је био "прецртан" за Мундијал, јасно је да се сада велике наде полажу у Лироја Санеа, младог Хаверца из Бајера и Тима Вернера из Лајпцига, док је од искуснијих ту и Марко Ројс.

СПИСАК НЕМАЧКЕ

Голмани: Мануел Нојер (Бајерн Минхен), Марк Тер Штеген (Арсенал), Кевин Трап (Ајнтрахт Фракфурт).

Дефанзивци: Матијас Гинтер (Менхенгладбах), Марсел Халшетеберг (РБ Љапциг) Јонас Хектор (Келн), Тило Керер (ПСЖ), Лукас Клостерман (РБ Лајпциг), Антонио Ридигер (Челси), Нико Шулц (Хофенхајм), Никлас Зуле (Бајерн Минхен), Џонатан Та (Леверкузен), Никлас Штарк (Херта).

Везисти и нападач: Јулијан Брант (Леверкузен), Серж Гнабри (Бајерн Минхен), Леон Горецка (Бајерн Минхен), Каи Хаверц (Леверкузен), Џошуа Кимих (Бајерн Минхен), Тони Крос (Реал Мадрид), Марко Ројс (Борусија Дортмунд), Лерој Сане (Манчестер Сити), Максимилијан Егештајн (Вердер), Тимо Вернер (РБ Лајпцг).

У групи "Ц" са Немачком и Холандијом такмиче се још Северна Ирска, Естонија и Белорусија.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар