Белгија никад гора, а опет паклено јака!

Чак и без Де Брујнеа, Компанија, Витсела, Фелаинија, Најнголана…! Списак Белгије за дуеле са Русијом и Кипром. . .

Фудбал 16.03.2019 | 08:45
Белгија никад гора, а опет паклено јака!
Да је на месту Роберта Мартинеза  био селектор неке друге земље вероватно би доживео фрас, али предност Белгијанаца је што је за земљу од 11.000.000 становника имају нестварно велик број квалитетних фудбалера, па ће и поред силних изостанака због повреда против Русије и Кипре у квалификацијама за Еуро 2020. свеједно имати озбиљно моћан састав предвођен асовима какви су Еден Азар, Дрис Мертенс, Тибо Курта, Тоби Алдервајрелд и остали.

Чини се ипак да Белгијанци скоро нису имали овако слаб састав на располагању, пошто су због повреда отпали Венсан Компани, Кевин Де Брујне и Аксел Витсел, док је Ромелу Лукаку на списку, али се и он мучи са стопалом, па није сигуран за утакмице заказане за 21. и 24. март. Под знаком питања су и Муса Дембеле (чланак) и Томас Вермален (примицач).

Не треба да заборавимо да је Мартинез још раније прецртао Маруана Фелаинија и Раџу Најнголана, па овај тим заиста нема толико звучних имена као неки претходни.

Нових имена ипак нема, јер је Мартинез већ позивао и оне који су ове сезоне заблистали у домаћем првенству. То се односи на Леандра Тросара, Брендоне Мехелеа, Ханса Ванакена и Тимотија Кастања. Са друге стране, суперталентовани штопер Стандарда из Лијежа Зињо Ванхеусден (19) мораће да се стрпи још мало.

Голмани: Тибо Куртоа (Реал Мадрид), Симон Мињоле (Ливерпул), Матз Селс (Стразбур), Коен Кастелс(Волфзбург)

Одбрамбени: Тоби Алдервајрелд (Тотенхем), Дедрик Бојата (Селтик), Џејсон Денајер (Олимпик Лион), Брендом Мехеле (Клуб Бриж), Томас Вермален (Барселона), Јан Вертонген (Тотенхем)

Везисти: Муса Дембеле (Гвангџоу Евергранде), Јаник Караско (Далијен Јифанг), Тимоти Кастањ (Аталанта), Насер Шадли (Монако), Тома Меније (Пари Сен Жермен), Леандер Дендонкер (Вулверхемптон), Денис Прат(Сампдорија), Јури Тилеманс (Лестер), Ханс Ванкаен (Клуб Бриж)

Нападачи:  Кристијан Бентеке (Кристал Палас), Еден Азар (Челси), Торган Азар (Борусија Менхенгладбах), Аднан Јанузај (Реал Сосиједад), Дрис Мертенс (Наполи), Леандро Тросар (Генк), Миши Батшуаји (Кристал Палас), Ромелу Лукаку (Манчестер јунајтед), Дивок Ориги (Ливерпул).

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар