Радикални Луис Енрике: Нема Иска, Суса, Кокеа, Саула...!

Тројица дебитаната на списку Шпаније!

Фудбал 16.03.2019 | 08:15
Радикални Луис Енрике: Нема Иска, Суса, Кокеа, Саула...!
Тотална револуција Луиса Енрикеа. Селектор репрезентације Шпаније повукао је неколико радиклалних потеза уочи почетка квалификационог пута за пласман на ЕУРО 2020, пошто је из државног тима, бар за почетак борби, елиминисао неке од фудбалера који су били редовни на претходних списковима.

У односу на јесењу Лигу нација највеће изненађење представља изостанак Иска. Условно речено изненађење, јер и не игра за Реал Мадрид. Лоше партије у последње време у дресу Атлетико Мадрида коштале су позива Саула Нигуеза и Кокеа, а изостао је и Сусо из Милана.

Сјајна издања у последњих месец и по дана Валенсије нису прошле незапажено, те је Енрике за мечеве са Норвешком 23. марта и Малтом три дана раније позвао тројицу играча. Неко би рекао да је желео да угоди Слепим мишевима, баш због чињенице да такмичење почиње на Местаљи, међутим, Дани Парехо, ХозеГаја и Родриго су позиве заслужили.

Баш као и дебитанти Серхио Каналес из Бетиса, Фабијан Руиз из Наполија, а посебно занимљив је позив Хајмеу Мати, сјајном нападачу Хетафеа, који има 30 година, али игра у животној форми, дао је десет голова у 2019. и међу најзаслужнијима је што се тим из мадридског предграђа налази у зони Лиге шампиона. Међу изненађења се могу сврстати и повратници Хесус Навас и Икер Муниаин, док због повреда изостају ДаниКарвахал, Јаго Аспас, Фернандо Љоренте, као и Дијего Коста.

СПИСАК ШПАНИЈЕ

Голмани: Кепа Аризабалага (Челси), Давид де Хеа (Манчестер јунајтед), Пау Лопез (Бетис);

Дефанзивци: Хозе Гаја (Валенсија), Ђорди Алба (Барселона), Бернат (Пари Сен Жермен), Марио Хермосо (Еспањол), Ињиго Мартинез (Билбао), Серхио Рамос (Реал Мадрид), Серђи Гомез (Севиља), Серђи Роберто (Барслеона), Хесус Навас (Севиља).

Везисти: Серђи Бускетс (Барселона), Родри (Атлетико Мадрид), Себаљос (Реал Мадрид), Фабиан Руиз (Наполи), Марко Асенсио (Реал Мадрид), Серхио Каналес (Бетис), Икер Муниаин (Билбао), Дани Парехо (Валенсија);

Нападачи: Родриго (Валенсија), Алваро Мората (Атлетико Мадрид), Хајме Мата (Хетафе).

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар