ИВ: Фоњиновићи!

Ђоковић се са добрим пријатељем Фоњинијем вечерас бори за улазак у финале на Индијан Велсу против дубла који је 2017. покорио Вимблдон.

Тенис 15.03.2019 | 18:35
ИВ: Фоњиновићи!
На реду је 12. дан окршаја на једном од најпрестижнијих тениских такмичења на свету, Индијан Велсу, а Србија и даље има представника. Наиме, након што смо изгубили и последњу наду у синглу, пошто је Миомир Кецмановић у осмини финала синоћ поражен од Милоша Раонића, последња нада нам је по ко зна који пут остао Ноле. И то у дублу!

Упорни Београђанин није се малодушно предао након шокантног пораза у појединачној конкренцији од Филипа Колшрајбера већ је са добрим пријатељем Фабијом Фоњинијем наставио да се бори. Ову симаптичну сарадњу достојно су испратили и италијански спортски медији који су у свом маниру овој комбинацији дали надимак - ФОЊИНОВИЋ уз пропратни текст у Газето дело Спорт у којем су истакли да је Ноле навијач Милана, а Фоња Интера давши тако додатну, фудбалску, то јест калчо димензију ове сарадње. 

А до евентуалне титуле деле их још два степеника пошто вечерас играју полуфинални дуел против Лукаса Кубота и Марсела Мела. У питању је један од најбољих дублова на свету који је пре две године освојио Вимблдон, те је јасно да су Пољак (иначе шампион Ђоковичевог Сербиа опена у дублу са Оливером Марахом 2009, када је одиграо и фнале сингла изгубивши баш од Нолета) и Бразилац апсолутни фаворити. Али, с обзиром са којим знањем располаже српско-италијански двојац, али и ентузијазмом нема сумње да ће пружити јак отпор. Победнике овог меча у борби за титулу чекају Загрепчанин Никола Мектић и Уругвајац Орасио Себаљос.

Новак има само једну титулу у дублу који је освојио давне 2010. у комбинацији са Израелцем Џонатаном Елрихом на Квинсу.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар