Митровић је на Покетиновој листи од четири појачања!

Тотенхем је спреман за шопинг. . .  Србин је велика жеља Спурса!

Фудбал 18.03.2019 | 22:00
Митровић је на Покетиновој листи од четири појачања!
После два прелазна рока у којима није довео ниједно појачање, Тотенхем се спрема за летње куповине које су му неопходне. Очигледно је да су Спурси платили цену пасивности на фудбалској пијаци и да су у финишу сезоне посустали у трци ттиулу, добрим делом и захваљујући ужем играчком кадру од Ливерпула и Манчестер Ситија.

Зато се увелико кују планови за лето, а острвски медији баратају листом појачања која је Поектино одредио за следећи прелазни рок. На тој листи се налазе четири имена међу којима је и Александар Митровић. План је да се куповина појачања финансира од продаје Кристијана Ериксена и Тобија Алдервајрелда. Ериксен одбија све понуде за продужетак уговора и наредног лета ће највероватије приморати клуб да га прода у Реал или Барсу. Слична је ситуација и за Белгијанцем. Он такође улази у последњу годину уговора, има фиксну откупну клаузулу од 30.000.000 евра и највероватније ће прећи у Манчестер Јунајтед. Од та два трансфера ће Спурси инкасирати минимум 100.000.000 евра и то ће бити довољно да финансирају куповине.

Поред Митровића, на листи Тотенхемових жеља су још Џек Грилиш из Астон Виле, Карлос Солер из Валенсије и Џерод Боувен из Хала.

Тотенхем је Митровића желео још зимус, Србин је тада имао и богате понуде из Кине, али Фулам није желео ни да чује за продају јер је још имао неке солидне шансе у борби за опстанак. Међутим, Фуламов је од тада изгубио скоро сваку наду за опстанак и на лето ће морати да прода неке од најбољих играча, а Митровић је најтраженији међу њима.

Покетино је спреман да искористи шансу и да уђе у преговоре са градским ривалом. С обзиром да је Фулам летос платио преко 30.000.000 евра за српског нападача, вероватно ће макар исту цену тражи и приликом продаје. Што опет не би требало да буде велика препрека за Спурсе. Њима је неопхоидан нападач Митровићевог калибра који ће помоћи Харију Кејну у шпицу.

На лето истиче уговор искусном Љорентеу, одлази и неупотрбељиви Винсент Јансен, тако да Тотенхем остаје само са Кејном од класичних нападача. Наравно, то је и Сон који је често мењао Кејна када овај не игра, али углавном му је приордна улога да игра у тандему са Енглезом. Митровић би био идеално решење... Наравно, питање је да ли ће Митровић пристати на улогу која му се пружа у Тотенхему јер ће она подразумевати мању минутажу од оне коју је имао у Фуламу.

Друга велика жеља је Џек Грилиш којег је Тотенхем јурио и летос. Ако Астон Вила не обезбеди пласман у Премијер лигу, Грилиш сигурно напушта Вила Парк јер је одавно прерастао Чемпионшип, а Покетино га изузетно цени и већ у неколико наврата га је тражио.

Исто важи и за Валенсијиног младог везисту Карлоса Солера којег је Покетино такође желео у неколико претходних прелазних рокова. На листи жеља је и млади Џерод Боувен из Хал Ситија, који игра на позицији крилног нападача и представљао би калсично „тотенхемовско“ појачање за перспективу.

Острвски медији откривају да у Тотенхему тиња сукоб озмеђу управе и Покетина који је јако незадовољан штедљивошћу клуба и пасивношћу у последња два прелазна рока. Управа је свесна колико је Покетино битан за клуб и обећала је да ће му на лето испунити неке жеље. Списак је већ спреман...

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар