Пукло и у Атлетиковој свлачионици!

Савић копачком на Чоловог помоћника: Кажи ми то у лице, пацове! Профа Ортега изгубио поверење екипе. . .

Фудбал 15.03.2019 | 17:30
Пукло и у Атлетиковој свлачионици!
Севали су преки погледи после Атлетиковог дебакла у Торино, али после најсвежије информације мадридског Аса чини се да је пораз од Јувентуса од 0:3 само последица још раније нарасле тензије у свлачионици Јорганџија. Први пут откако је Дијего Симеоне увео ред у Мадриду локални медији пишу о физичким обрачунима у Атлетику. У главним улогама црногорски штопер Стефан Савић и кондициони тренер Оскар “Профа” Ортега.

За инцидент се прочуло након што је градом прво прострујала информација да се Савић после лигачког обрачуна са Леганесом (1:0) дохватио са Дијегом Симеонеом лично, клуб је то одмах демантовао, али се потом сазнали да је само други члан стручног штаба био у питању.

Наводно је “Профа” Ортега закувао, незадовољан односом Атлетикових играча према обавезама. У Торину су, примера ради, одбили истезање после меча. Искусни тренер вероватно сматра да је баш због тога тим ове сезоне претрпео већ 42 повреде збирно. Против Јувентуса бар Атлетико и јесте деловао физички недоратао задатку, али то је била само једна таква утакмица у мору оних у којима су Јорганџије газиле ривала. Ни она против Леганеса није се много разликовала од уобичајених, али после меча Профа је нервозан…

“Овај не може да стоји”, упутио је Ортега отровну стрелицу ка Савићу, не обраћајући се лично некадашњем Партизановом дефанзивцу.

Можда је баш то посебно наљутило 28-годишњег фудбалера.

“Шта си то рекао за мене? Кажи ми то у лице, пацове!”, урлао је наводно Савић, а није га смирило ни то што је Ортега покушао да се извади тврдњом да није на њега мислио.

Ас тврди да је Савић већ изгубио контролу и да је кренуо да се физички обрачуна са тренером, па чак и да га удари. Наводно га је гађао и копачком, која је полупала један од телевизора у свлачионици. Остали Атлетикови играчи су раздвојили завађене стране и потражиле шефа струке, који је био на конференцији за новинаре. Симеоне је потом одвео Савића у канцеларији и смирио. Није међутим, као што је Савић наводно тражио, захтевао од Профе да се извини за провокацију.

Дан пред Јувентус физички захтеван тренинг. Кажу да је исцрпео екипу. Можда и због тога је капитен Дијего Годин после Јувентуса одбрусио Профи: “Ја се не истежем”. Остатак екипе га је послушао. Свлачионица више не верује Ортеги. А Симеоне му је наводно дао превише слободе. Бројка од 42 повреде заиста је превисока.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар