Раонић: Знао сам да Миомир нема шта да изгуби!

Канађанин зауставио српског играча у четвртфиналу Индијан Велса, где је остварио најбољи резултат каријере.

Кошарка 15.03.2019 | 14:15
Раонић: Знао сам да Миомир нема шта да изгуби!
Србија нема више представника у сингл конкуренцији на мастерсу у Индијан Велсу. Последњи, најмлађи, Миомир Кецмановић завршио је учешће у четвртфиналу.

Елиминисао га је Милош Раонић у два сета - 6:3, 6:4.

Упркос поразу, Кецмановић Калифорнију напушта са осмехом. У главни жреб упао је као "срећни губитник" након одустајања Кевина Андерсона, а онда је указану шансу искористио на најбољи начин.

Остварио је три победе у низу и стигао до пласмана у Топ 100 први пут у каријери.

Кецмановић је први играч који је као "лаки лузер" успео да избори четвртфинале у Индијан Велсу, од када је тај турнир постао мастерс.

Раонић каже да је био веома опрезан на том дуелу.

"Знао сам да Миомир нема шта да изгуби на том мечу, због чега сам морао да будем веома дисциплинован. Очекивао сам да ће бити тешко, јер је добио три последња меча против добрих играча. Врло сам задовољан што сам успео да остварим победу", рекао је Канађанин.

Он је славио после 72 минута игре, одсервирао је 13 асова, имао је 88 одсто успешно освојених поена на први сервис, али увек може боље.

"Нисам задовољан како сам ударао лоптицу, иако ме је сервис спасао у неколико ситуација на мечу, може то боље", навео је 14. играч света.

Раонић је тако уписао другу победу против Кецмановића, након што је и на отварању сезоне у Бризбејну славио у осмини финала - 6:3, 7:6.

Раонић ће у полуфиналу одмерити снаге са Домиником Тимом, коме је Гаел Монфис без борбе предао четвртфинални дуел због повреде Ахилове тетиве.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар