Постаје озбиљно: Велике фаце гледале шоу Јовића!

Када Барселона пошаље три најважнија оперативца на "Ђузепе Меацу", онда знате да је веома озбиљно. . .  Озбиљни симптоми, Барса жури да заврши Јовића! Директори се већ састали са играчем!

Фудбал 15.03.2019 | 19:45
Постаје озбиљно: Велике фаце гледале шоу Јовића!
Имали су шта да виде!

Барселона је на "Ђузепе Меацу" послала најважније оперативце и људе од поверења који су пратили наступ Луке Јовића, а овај им је маестралним поготком за победу Франкфурта против Интера (1:0) и пласман у четвртфинале послао поруку да спреме новац...

У 6. минуту је претрчао Стефана де Фраја, добио га на земљи у гурању за позицију, па у ваздуху спустивши себи главом лопту - коју је пребацио преко Самира Хандановича.

Занемела је домаћа публика због мајсторства које је приказао Лука Јовић, а сигурно су задовољни оним што виде били и Ерик Абидал, Хосе Сегура и Рамон Планес, који су фотографисани у ложи најлепшег италијанског стадиона.

Прослављени француски фудбалер Ерик Абидал је од прошлог лета спортски директор Барселоне и човек који је заслужан за доласке младих фудбалера попут Малкома и Френкија де Јонга, а сада жели и нападача Франкфурта за кога се, бар је тако утисак на основу писања медија и његових игара, отимају највећи клубови у Европи.

Од раније је познато да га жели и Реал Мадрид, спомињао се Бајерн, да би пред утакмицу са Интером међу интересентима завршио и Манчестер сити.

Барселона је дефинитивно највише загризла за Јовића, што говори и одлазак на "Меацу" спортског директора, генералног менаџера и техничког секретара, који ће председнику Ђозепу Марији Бартомеуу сигурно пренети лепе речи о још увек позајмљеном фудбалеру Бенфике.

Утакмици је присуствовао и агент Фаљи Рамадани.

Лука Јовић је "очарао" многе и очекује се права битка за његов потпис, а и ко не би желео нападача који има само 21 годину и такву статистику.

Српски нападач је већ постигао 22 гола у 35 наступа, а има и седам асистенција.

Спортски директор немачког тима Фреди Бобић кроз кроз шалу је истакао да је љут на српског репрезентативца јер није у потпуности испунио обећање дато да ће остварити хет-трик против Интера на "Меаци".

"Мало сам љут. Обећао ми је три гола пре меча, требало је да добијемо 3:0, 4:0 или 5:0. Од првог до последњег минута смо контролисали утакмицу" , рекао је Бобић, а преноси Кикер.

Хвалоспеве на рачун Јовића дао је и голман Ајнтрахта Кевин Трап.

"Јовић је био одличан, иако је могао да буде стрелац још једном или два пута. Можемо да будемо поносни, али не смемо да паднемо у еуфорију", закључио је он.

Колико је добар био Лука Јовић на култној "Ђузепе Меаци" говори и податак да му је најтиражнији немачки лист Билд дао оцену 1, што је највиша могућа код њих.

"Победник меча. Био је константна невоља за Интер и борио се до исцрпљености", стоји у образложењу.

Барселона је дошла у Милано само с једним разлогом – Лука Јовић.

И имала је шта да види и чује. Српски нападач се синоћ по 16. пут у последњих годину и кусур дана (пише каталонски Спорт) нашао под Барсином лупом уживо и одговорио је сјајним голом за победу Ајнтрахта и елиминацију Интера у осмини финала Лиге Европе.

Знали су Барсини скаути и одраније чиме Лука располаже и вероватно нису били изненађени партијом против Интера, али разлика је што је синоћњој партији присуствовао сам врх Барсиног руководства. Директори Пеп Сегура и Ерик Абидал, као и Абидалов заменик Рамон Планес су гледали утакмицу у друштву менаџера Едоарда Црњара. Реч је о агенту који је раније посредовао у неким мањим трансферима као што је прелазак Боатенга у Барсу, као и још неки трансфери у Шпанији и Италији. Али који не заступа Јовића и нема везе са евентуалним трансфером.

Неколико седишта даље је седео Фали Рамадани, власник агенције ЛИАН Спортс која заступа Јовића. Није тешко закључити да су пре и после меча разговарали о трансферу. Поготово што им то не би био први састанак, јер су Сегура и Рамадани већ у неколико наврата ’очи у очи’ причали о могућности да Јовић наредног лета дође на Камп Ноу. Иначе, Барсин директор и главни човек за трансфер политику Пеп Сегура се прошлог четвртка у друштву Горана Вучевића састао са Јовићем у Франкфурту после прве утакмице са Интером.

Очигледно је да је Јовић прошао све Барсине филтере што се тиче квалитета и да нико у клубу више нема дилему да ли је он то што траже. После толико скаутирања и гледања, Барса је преломила да је Јовић идеалан нападач који ће у будућности добијати шансу када Суарез одмара, а потом постепено заменити Уругвајца у шпицу напада.

Немачки медији су још пре неколико недеља писали да је Барса постигла оквиран споразум са играчем и Рамаданијем. Остају још да се усагласе детаљи, али и тежи део посла  - споразум са Ајнтрахтом. Немачки клуб ће прво морати да активира откупну клаузулу од 6.000.000 евра из Бенфике и тек онда да преговара о продаји Јовића. Помињало се да је Барса спрена да плати нешто изнад 40.000.000 евра за српског нападача, док немачки извори јављају да же Ајнтрахт тражити 60.000.000 ебвра за обештећење.

Како год, Јовић је из дана у све ближи Барселони. Како каталонска штампа написа данас: „Ово су озбиљни симптоми Барсине решености да купи Јовића пре и заврши све него што почне прелазни рок“.

Јер, конкуренција би могла да поквари планове Барселони. Не би Каталонцима било први пут да им неко преотме "већ виђено" појачање испред носа. Тако су прошли су луачјевима са Винисијусом и Родригом. А Реал Мадрид није имун на Јовића. 

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар