ИВ: Кецмановић пропустио све прилике против Раонића!

Раонић на искуство до полуфинала! Српски тенисер, Миомир Кецмановић, поражен је од Милоша Раонића, у четвртфиналу Мастерса у Индијан Велсу, после два одиграна сета.  Бенчићева незаустављива – 12. победа у низу за полуфинале! Швајцарска тенисерка, Белинда Бенчић, наставила је да побеђује и преко Чехиње, Каролине Плишкове прошла у полуфинале турнира у Индијан Велсу.

Тенис 14.03.2019 | 23:17
ИВ: Кецмановић пропустио све прилике против Раонића!
Канађанин је однео победу резултатом 6:3, 6:4 после једног часа и 15 минута игре.

Раонић је по други пут ове сезоне победио Кецмановића, и овај у два сета, те се пласирао у полуфинале првог Мастерса у сезони.

Миомир Кецмановић елиминисан је са мастерс турнира у Индијан Велсу, пошто је у четвртфиналу изгубио од Канађанина Милоша Раонића у два сета, 3:6 и 4:6.

Канађанин је до тријумфа у њиховом првом међусобном дуелу дошао после 72 минута игре.

Раонић ће у полуфиналу играти против бољег из дуела између Аустријанца Доминика Тима и Француза Гаела Монфиса.

Српски тенисер пружио је јак отпор 14. тенисеру на АТП ранг-листи, али ипак није успео да дође до тријумфа и новог најбољег резултата на мастерс турнирима.

Раонић је у првом сету у четвртом гему одузео сервис Кецмановићу, који је одмах потом имао шансу да узврати истом мером, али му то није пошло за руком.

Канађанин је потом у другом сету у седмом гему одузео сервис Кецмановићу, који је сада имао две шансе да узврати брејком, али је опет недостајало среће, те се Раонић пласирао у полуфинале Индијан Велса.

Кецмановић је добро ушао у дуел и није се видела никаква трема код нашег 19-годишњака, а Раонић је од почетка меча држао веома висок ниво тениса.

Српски тенисер је током малтене целог првог сета играо добро, у појединим тренуцима и боље од ривала, али га је коштао један тренутак пада концентрације у којем је Раонић успео да дође до брејка.

Милош је повео са 2:1 и сервирао за потврду брејка, а Кецмановић је успео да дође до брејк лопте. Ипак, уследило је оно по чему је Канађанин познат – "бомбастичан" сервис, па је брејк прилика била неутралисана.

До краја сета наш тенисер није успео да озбиљније угрози противника, који је повео са 1-0.

Други сет почео је веома слично као и први, а Кецмановић је изгледао за нијансу сигурније. Држао се добро, али није успевао да чита Раонићеве сервисе, поготово друге, које је Милош веома добро пласирао у саме уз саму линију.

При резултату од 3:3 десио се судбоносни моменат и малтене пресликана ситуација из првог сета. Упркос доброј игри српског тенисера Раонићу је био потребан само моменат пада у игри противника како би створио брејк лопте.

Канађанин је дошао до две – код прве је погрешио, али код друге имао много среће и форхендом који је једва закачио линију дошао до брејка.

Кецмановић је у наредном гему показао велику одлучност и карактер. Милош је имао 40:15, али су уследиле две грешке, а затим и невероватан пасинг шот Србина, који смо видели неколико пута током дуела.

Миомир је код брејк лопте одиграо изузетно лош ритерн, "набацио" лоптицу на Раонићев форхенд, па се отишло у ђус. Неколико поена после пропуштене шансе Кецмановић је добио још једну. Кецмановић је опет имао прилику, али ни њу није искористио. Фортуна је и у том тренутку, као и током већине меча, била на страни Канађанина.

До краја меча, то јест у још једном преосталом сервис гему Раонића, Кецмановић није успео да направи изненађење, па је претрпео први пораз.

У полуфиналу турнира у Индијан Велсу Раонић ће за противника имати бољег из окршаја у којем се састају Аустријанац Доминик Тим и Француз Гаел Монфис.

Бенчићева незаустављива – 12. победа у низу за полуфинале! Швајцарска тенисерка, Белинда Бенчић, наставила је да побеђује и преко Чехиње, Каролине Плишкове, прошла у полуфинале турнира у Индијан Велсу.

Бенчићева је савладала Плишкову после три одиграна сета и преко два часа борбе – 6:3, 4:6, 6:3.

Швајцарска тенисерка је уписала укупно 12. победу у низу, после два тријумфа у Фед купу и освојеног турнира у Дубаију, па се пласирала у полуфинале престижног турнира у Индијан Велсу.

Бенчићева је била знатно боља тенисерка од противнице у првом сету, али јој се десио колапс у другом када је Чехиња повела са 4:0. Швајцаркиња је успела да се врати у тај сет, али не и да га преокрене.

Ипак, на срећу по Белиндине навијаче вратила је игру из првог сета у одлучујућем, направила брејк у осмом гему и недуго затим се пласирала у полуфинале.

У борби за финале турнира Бенчићева ће играти против боље из дуела између Немице Анђелик Кербер и Американке Венус Вилијамс.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар