ФИФА истјерала правду за Николића: Актобе –6 бодова!

Актобе ће због неизмирених дугова према Немањи Николићу имати шест бодова мање. Правду за фудбалера Партизана истјерала ФИФА.

Фудбал 15.03.2019 | 17:45
ФИФА истјерала правду за Николића: Актобе –6 бодова!
Немања Николић (26) био је у центру пажње током првог полувремена четвртфиналне утакмице Купа Србије између Партизана и Напретка. Дан касније, опет је у жижи интересовања, али у Казахстану.

Пошто га је тренер црно-бијелих Жарко Лазетић, упркос томе што је био један од бољих у екипи, замијенио због недисциплине, дан касније стигло је и објашњење.

Наиме, Николић се оглушио о налог шефа стручног штаба, уз додатак да га замијени ако није задовољан. Лазетић га је "послушао", а због тога је нападач Партизана, према наводима "Спортског журнала", разбио стакло на вратима крушевачког стадиона.

Таман када се слегла прашина, из сједишта ФИФА је стигла вијест да ће казахстанском Актобеу бити одузето шест бодова, јер Немањи Николићу нису исплаћена дуговања. Нападач Партизана правду је потражио преко Свјетске фудбалске федерације и пронашао ју је.

Управа Актобеа није исплатила Николићу дуговања из периода током 2016. док је бранио боје казахстанског клуба, па је због тога услиједила тужба. Услиједила је очекивано оштра казна ФИФА.

Иначе, Казахстанци и у фебруару кажњени одузимањем бодова из истог разлога. Тада због тужбе Ајуделеа Аделеијуа.

Николић је у каријери играо за Грбаљ, Ростов, Актобе, Спартак и Партизан.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар