Звезда награђује скромност и интелигенцију!

120. 000 за човека који је растурио Лалану је баш мало! На Маракани нису заборавили једног од важнијих шрафова Владана Милојевића.

Фудбал 16.03.2019 | 21:00
Звезда награђује скромност и интелигенцију!
Црвена звезда је практично скоцкала тим за почетак европских квалификација. Уговори су продужени са деветорицом играча који су добили значајне повишице и требало би да остану у Љутице Богдана до краја августа.

Сви чланови одбране, почев од Милана Борјана, су подмирени новим уговорима, боље услове је добио иБранко Јовичић, Звезда је блиндирала и Марка Марина, осигурала бољу преговарачку позицију када је у питању потенцијални трансфер... Краткорочан уговор, од битнијих играча, има само Ел Фарду Бен, и сасвим је логично што би он најкасније у августу требало да напусти Маракану. Ово је период његове каријере када може да обезбеди егзистенцију...

Навијачи се надају још само једном битном потпису. Дошао је тихо, као играч за ротацију, али је Душан Јованчић постао је један од најважнијих шрафова машинерије Владана Милојевића. Он има уговор са црвено-белима до јуна 2020. године, уз опцију да се сарадња продужи на још 12 месеци. Месечно инкасира у Љутице Богдана 10.000 евра, уз одређене бонусе годишње као Звездин играч може да заради 150.000 евра.

До пре неколико година био би то врло пристојан уговор са Звездиног играча, али... Времена су се променила, па тако сада Јованчић спада у ред слабије плаћених играча. Одговорне са Маракане инпресионира још једна чињеница – никада, чак и у неформалним разговорима, није споменуо да треба да буде награђен за одличних шест месеци у редовима најтрофејнијег српског клуба. Просто, Јованчић је такав карактер – ћути, ради, и игра најбоље што може.

И такав резон му је донео афирмацију на великој сцени. Сви памте његову партију из београдског дуела са Ливерпулом, када је у директном дуелу просто одучио од фудбала Лалану.

Момак са Црвеног крста још није добио позив челника, нити предлог новог уговора, али питање је дана када ће то да се деси. Јер одговорни са "Маракане" су свесни да морају да награде високог везисту за фудбалску интелигенију, којом је додатно оплеменио Звездин тим, и урођену скромност. Та скромност се очћитава и на први поглед бизарном податку. Од свих првотимаца Црвене звезде има најједноставнији мобилни телефон.

Од Јованчића се очекује да и у поменутим квалификацијама за групну фазу буде један од битнијих играча.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар