Први списак свјетских шампиона у 2019. години...

Дешан променио пет играча.  Нема Дембелеа, Лаказета, Лемара, Пајеа. . .

Фудбал 15.03.2019 | 12:45
Први списак свјетских шампиона у 2019. години...
Актуелни светски шампиони и европски вицешампиони Французи, објавили су први списак у 2019. години. Дидије Дешан издиктирао је имена 23 играча на које ће рачунати за прве две утакмице квалификација за ЕУРО 2020. године против Молдавије и Исланда.  

У односу на последњи списак и пријатељску утакмицу против Уругваја прошлог новембра, Дешан је направио неколико промена. Свакако да највише пажње привлачи чињеница да на новом списку нема звезде Барселоне Усмана Дембелеа. Поред скупоценог крила из разних разлога отпали су Мамаду Сако, Адил Рами, Бенжаман Менди, Стивен Нзонзи и Алесан Плеа. 

У повратнике убрајамо Курта Зуму, Левина Курзаву и Кингслија Комана, који је без обзира на честе повреде ове полусезоне у Бајерну показао озбиљан потенцијал.  

Сабери одузми, боје светског шампиона у првим утакмицама у 2019. години браниће следећи играчи...

ГОЛМАНИ: Алфонс Ареола, Уго Лорис, Стив Манданда.

ОДБРАНА: Лука Дињ, Преснел Кимпембе, Левин Курзава, Бенжаман Павар, Ђибрил Сидибе, Самјуел Умтити, Рафаел Варан, Курт Зума.

ВЕЗНИ РЕД: Нголо Канте, Блез Матуиди, Танги Ндомбеле, Пол Погба, Муса Сисоко.

НАПАД: Кингсли Коман, Набил Фекир, Оливије Жиру, Антоан Гризман, Антони Марсијал, Килијан Мбапе, Флоран Тован.

На крају обично дође и попис свих оних звезда које се нису нашле на списку. А када је овако моћна фудбалска земља и питању он је подужи. Ми ћемо поменути само неке: Лаказет, Бен Једер, Лемар, Паје, Рабио, Ленгле, Бакајоко, Лукас Ернандез... Дешан је такође проценио да није време за деби Емерика Лапорта из Манчестер Ситија, односно бундеслигашке сензације Себастијана Алеа. 

"Мислим да ће многи од њих данас бити несрећни, али мора сам да направим неки избор", поручио је кратко Дидије Дешан, у чији се избор после светске титуле у Русији не сме сумњати.   

Француска 22. марта у КИшињеву почиње квалификације за ЕУРО утакмицом против Молдавије, а три дана касније у Париз стижу Исланђани. 

Подсетимо, данас ће у јавност са својим списком изаћи и Јоаким Лев, после чега ћемо знати састав наших ривала Немаца за утакмицу у Волфзбургу која је на програму 20. марта.  

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар