Хамилтон: Мерцедес у заостатку за Фераријем!

Актуелни шампион Формуле 1, Луис Хамилтон, рекао је да Мерцедес заостаје за Фераријем на почетку сезоне, уочи трке за Велику награду Аустралије.

Остали спортови 15.03.2019 | 11:45
Хамилтон: Мерцедес у заостатку за Фераријем!
Ферари је био убедљив на предсезонским тестирањима и очекује се да ће бити најбржи за викенд у Мелбурну.

Петоструки светски првак рекао је и да не зна какав посао су обавиле остале екипе.

"Чека нас много посла. Можда ће бити ближи него што мислимо, а можда ће бити већа разлика", изјавио је Хамилтон, који ће са Валтеријем Ботасом чинити двојац шампионске екипе Мерцедеса.

За Ферари ће возити Себастијан Фетел и Шарл Леклер. Бројни стручњаци навели су да би италијански тим у првој трци на Алберт парку могао да буде за четири десетинке испред другопласираног.

"У овом тренутку сви смо ловци и сви смо ловине. Надам се да ће нас после ове трке сви ловити", рекао је четвороструки шампион Фетел. "Прошлогодишња зимска тестирања нису добро прошла. Ове године смо били боље припремљени, наши болиди су добри. Покушаћемо да имамо добар и миран викенд. Увек је лепо почети сезону добрим резултатом", додао је Фетел.

Ботас је рекао да је екипа много научила на тестирањима и на који начин да се боље спреми за прву трку.

"Мислим да смо већ напредовали и уверен сам да ћемо бити у бољој форми. Можемо само да погадјамо где ћемо бити, али јуримо Ферари и видећемо где смо", рекао је возач Мерцедеса.

Сматра се да ће Ред Бул, који је прешао на Хондине моторе, бити близу Мерцедеса, док би Алфа Ромео заједно са екипом Хас могао да се бори са Реноом за добру позицију у врху.

"Узбуђен сам и једва чекам да видим какав ће бити редослед. Можемо да извучемо неке закључка после тестирања, али не много више од тога", рекао је Данијел Рикардо, који ће у Аустралији дебитовати за Рено.

Ред Бул је имао добра тестирања, а Хондини мотори су у Шпанији били непогрешиви.

"За сада је све добро и сви смо врло задовољни како смо радили. Тешко је проценити где смо", рекао је возач Ред Була Макс Верстапен.

Први тренинг на Алберт парку возиће се у петак ујутро, квалификације су у суботу, а прва трка у овогодишњем шампионату на програму је у недељу од 6.10 по средњеевропском времену.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар