УЕФА мијења жријеб ЛШ због клубова из Манчестера!

Европска фудбалска унија (УЕФА) саопштила је да ће изменити жреб због два клуба из Манчестера.  Новитет у жребу за Лигу шампиона и то од четвртфинала.  У финишу Лиге шампиона добићемо костур, ко на кога иде у полуфиналу и финалу.

Фудбал 15.03.2019 | 09:00
УЕФА мијења жријеб ЛШ због клубова из Манчестера!
УЕФА ће, ако буде одређено да и Јунајтед и Сити исте недеље играју на домаћем терену четвртфиналне утакмице Лиге шампиона.

Европска кућа фудбала је саопштила да је донела одлуку из безбедносних разлога.

Градске власти Манчестера не желе да њихови клубови играју утакмице на домаћем терену у исто време, или дан за даном.

Према правилима УЕФА, ако буде потребно, датум утакмице на Олд Трафорду Манчестер јунајтеда биће промењен, пошто је та екипа прошле сезоне била иза шампиона Премијер лиге Манчестер ситија.

УЕФА је навела да ће исто правило применити ако оба манчестерска клуба прођу у полуфинале. Жреб за четвртфинале обавиће се у петак од 12 часова у Ниону.

Жреб је отворен, нема носилаца нити посебних изузетака, па је могуће да споји Јунајтед и Сити у међусобном двомечу.

Промена у жребу за финиш Лиге шампиона! И то наступа већ од петка, када ће се у Ниону извлачити парови четвртфинала. Одлуком УЕФА, први пут од ове сезоне, неће бити само одређени парови четвртфинала, већ ће се одмах знати и костур за полуфинале, односно финале!

Просто речено, када у петак буду извучени парови четвртфинала, знаћемо одмах и ко ће моћи на кога на наредној степеници, јер жребова више неће бити. Што се извуче – извукло се за ову сезону.

Других рестрикција неће бити: нема повлашћених, нема носилаца, а нема ни сметњи да се састану клубови из исте земље.

Међу осам најбољих тимова Европе пласирали су се: Ливерпул, Манчестер сити, Манчестер јунајтед, Тотенхем, Барселона, Јувентус, Ајакс и Порто.

Добићемо овог пролећа новог првака континента, пошто је актуелни, Реал Мадрид, елиминисан у осмини финала од Ајакса.

Прве четвртфиналне утакмице играју се 9. и 10. априла, а реванши су седам дана касније.

Извор: Б92/моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар