Уписао се и Валијенте!

Да и ми дефанзивци некад погурамо у нападу! Шпанац пресрећан након пласмана црно-белих у полуфинале купа.

Фудбал 15.03.2019 | 08:45
Уписао се и Валијенте!
Уместо слома, после драматичне последње две недеље у Хумској, Партизан се винуо као из пепела у Крушевцу. Црно-бели су разбили Напредак у четвртфиналу Купа Србије (4:0) и остали су у игри за одбрану пехара, који је у последње три године у њиховој трофејној сали.

Један од најбољих актера на том мечу је био Марк Валијенте. Дефанзивац црно-белих је у среду забележио свој први гол у дресу Партизана, а знао је и како да га прослави.

„Заиста сам пресрећан, поготово зато што мислим да и ми дефанзивци можемо да помогнемо нападачима и на овај начин у току утакмице“, поручио је Валијенте у обраћању за званични сајт црно-белих.

Шпанац је истакао да је тим био свестан важности ове утакмице након свега што се последњих дана дешавало у Хумској. Желели су фудбалери Партизана да покажу да их ништа не може уздрмати.

„Мислим да смо се одлично припремили за ову утакмицу, јер смо били свесни колики је њен значај. Игра се на испадање, а не за бодове и нисмо имали право на какав кикс. Ментално смо морали да одреагујемо након два пораза која смо доживели у последње две утакмице и било је веома важно да се вратимо на прави колосек.“

Марк Валијенте је признао да му није јасно због чега је тренер екипе Зоран Мирковић напрасно одлучио да оде из клуба.

„Искрено, био сам изненађен Батиним одласком. Не само ја, већ читав тим. Сматрамо да је одличан стручњак и никада нисмо имали никаквих несугласица. Одлука је, ипак, његова, ми смо ту да ту одлуку поштујемо... Такве ствари се дешавају у фудбалу“, констатовао је Валијенте.

Млади Данило Пантић је такође заблистао у граду под Багдалом: постигао је гол и уписао још једну асистенцију.

„Веома важан гол за мене, пошто су прошла три месеца откако сам меч започео као стартер. Прво је дошао погодак, а потом асистенција и надам се да смо приредили ужитак навијачима у Крушевцу.

Пантић је гол прославио на начин како то чини Кристијано Роналдо.

„Много поштујем Роналда, показао је у уторак да је немогуће могуће. Рекао сам цимеру, Дејану Георгијевићу, пре утакмице да ћу уколико постигнем гол на куп-утакмици прославити у његовом стилу. Нисам погазио реч, урадио сам то као знак поштовања“, закључио је талентовани Данило Пантић.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Старспорт

Коментари / 0

Оставите коментар