Рат звијезда: Федерер "не умије" са Новаком!

Бивши Дејвис куп репрезентативац Швајцарске, Клаудио Мезадри, сматра да односи између Новака Ђоковића и Роџера Федерера нису тако идилични.

Тенис 18.03.2019 | 16:30
Рат звијезда: Федерер "не умије" са Новаком!
Мезадри, који је сада ТВ коментатор, у интервјуу за швајцарски дневник "Блик", каже да је Федерер у далеко бољим односима са великим ривалом, Рафаелом Надалом.

Прича о односима међу најбољим светским тенисерима испливала је на површину у недељи када је постало јасно да су се Федерер и Надал нашли са једне, а Ђоковић са друге стране у ситуацији око гласања о одласку Криса Кермода са места првог човека АТП. 

"Роџер воли недвосмислене људе, који цени једни друге. У том погледу он је имао извесних потешкоћа са Ђоковићем. Било је ситуација када је морао да се прилагођава Новаку. Они су пријатељски настројени, али и резервисани један према другоме. Роџер ми је рекао да, без обзира на то што је Новак пријатан и забаван, он није до сада успео да га одгонетне", изјавио је Мезадри. 

Он је додао и да Федерера често нервира понашање Ђоковића на терену. Он је дао пример са Вимблдона прошле године када је публика звиждала Новаку после победе над Кајлом Едмундом. Роџеру се није допала Новакова реакција на то.

"Када публика подржава противника, Ђокер одговара узнемирујућим гестовима. Иако је он тај који тражи љубав публике, он је обично тај који губи контролу над ситуацијом. По Роџеру, Новакова увредљива реакција рефлектује тамну страну његовог карактера". 

Он је рекао да је однос са Надалом сасвим другачији. 

"Ривалство између Новака и Роџера је доминантно, док према Надалу, без обзира на интензитет ривалства на терену, има више поштовања и симпатија", додао је Мезадри. 

Он је на целу ситуацију долио уље на ватру тврдњом да наводно Новак није имао времена за састанак са Федерером пре него што се гласало о смени Кермода, те да су се Федерер и Надал у целој причи осетили као да је њихово мишљење заобиђено. 

"Једноставно, имате играче који више воле рат, као некад Лендл и Мекинро", закључио је Мезадри. 

Мезадри је у каријери освојио једну АТП титулу (Женева, 1987) и најбољи пласман му је био 26. место исте године.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар