ЛШ: Барса и Меси масакрирали Лион!

Маестро Меси прагазио Лион и послао Барселону у четвртфинале! Фудбалери Барселоне очекивано су савладали Лион 5:1 (2:0) и пласирали се у четвртфинале Лиге шампиона.  Барселона постигла пет голова, иако је у једном тренутку деловало да ће се успаничити. . .  Месакр! Два гола и асистенција магичног Аргентинца за пут у четвртфинале.

Фудбал 13.03.2019 | 23:24
ЛШ: Барса и Меси масакрирали Лион!
Опет је блистао Лионел Меси који је био двоструки стрелац и двоструки асистент на Камп Ноу.

Барса је кренула силовито и већ на полувремену стекла осетну предност, у режији Јужноамериканаца.

Каталонци су повели у 18. минуту маестралним поготком Месија са 11 метара, након што је Денајер оборио Суареса.

Десетак минута касније Суарес сјајно реагује након додавања Ракитића, вара дефанзивце Лиона и голмана Лопеша, те сервира Кутињу зицер који овај не пропушта.

Лион креће офанзивно у другом полувремену, притиска одбрану Барселоне и то се исплатило гостима.

Пола сата пре краја после једног прекида и гужве у петерцу, Лука Тусар тресе мрежу Барселоне и враћа неизвесност у меч.

Французи користе моментум и врше жесток притисак на одбрану Барсе, али не успевају конкретно да запрете Тер Штегену.

Након што су се опоравили од шока, Каталонци појачавају ритам и у режији Месија нокаутирају Французе у последњих 12 минута.

Прво је Меси промешао одбрану Лиона и другим голом "оверио" победу, а потом је у контранападима послао две сјајне асистенције за Ђерара Пикеа и Османа Дембелеа за коначних 5:1.

Поновила се историја јер је Лион и пре десет година у истој фази ЛШ након ремија у првом мечу код куће примио пет голова на Камп Ноу (5:2).

У четвртфинале ЛШ се пласирао и Ливерпул великом победом у Минхену. Раније су се пласирали Манчестер сити, Јувентус, Манчестер јунајтед, Тотенхем, Порто и Ајакс. Жреб парова је у петак у подне у Ниону.

Барселона је за разлику од Бајерна у меч ушла с жељом да што пре обезбеди пласман даље, а након неколико промашених шанси Суареза - Уругвајац је изборио пенал.

Упркос томе што је у употреби ВАР технологија, а на снимку се видело да је Суарез стао на стопало Денајера, није било промене одлуке, па је Меси "паненком" довео Барсу у вођство већ у 18. минуту, да би после сјајне акције Артура и Суареза - Кутињо "положио" лопту за 2:0.

Барселона је могла и до трећег у првом полувремену, посебно након изласка првог чувара Антонија Лопеша због повреде, да би наду да је чудо могуће донео Тусар у 58. минуту.

Неозбиљно је изгледала одбрана Каталонца после корнера када су дозвоили Французу да ногом с пет метара "напуца" лопту у мрежу, али то је помало и разљутило Лионела Месија који је потом играо за своју душу...

Прво је у 78. минуту дриблингом на траву "бацио" двојицу и послао лопту у мрежу, да би потом асистирао у контрама за Пикеа (81') и Дембелеа (86').

Барселона остаје једина да брани част шпанског фудбала у Лиги шампиона пошто се од 2010. године није десило да имају само једног представника у четвртфиналу најјачег клупског такмичења. Испали су Реал Мадрид и Атлетико...

Када се Лионелу Месију игра, ни лавље срце не помаже противнику. Пробао је Лион све: са петорицом позади, са тројицом у блоку на Аргентинца, па да нападне када је био у минусу, али није вредело. Против магије се не може. На изазов Кристијана Роналда од уторка увече, Лионел Меси је одговорио у среду: два гола и две асистенције за победу Барселоне 5:1 над Лионом и за пролаз у четвртфинале Лиге шампиона.

Имали су Французи и двојицу сјајних голмана испред мреже. Ентони Лопес је у тих 35 минута, до повреде, поскидао неколико шанси, међу којима и један страшан шут Месија. А, Горгелан када је ушао, скинуо је један на један ситуацију против Аргентинца. Али, шта то вреди када он може самом себи да бескрајно ствара шансе, себи и саиграчима. Као талас надире, ништа не може да га заустави када му се баш игра.

Меч је кренуо онако како се и очекивало: Лион се са петорицом играча у задњој линији оријентисао на контре, јер му је одговарало да што дуже буде 0:0, да би терао Барселону да касније улази у све већи ризик. А, Шпанци су кренули фуриозно. Другачије ни  не умеју...

Већ у 4. минуту наместила се шанса домаћима, Меси је распалио из корака са 16 метар, али је Лопесврховима прстију скренуо лопту у корнер.

Притисак Барселоне је био све јачи, мада је Лион у два наврата, преко Ндомбелеа и Дембелеа, умео да запрети.

Упорно је Барселона наваљивала по левом боку, тамо се извлачио Суарез, правио друштво Кутињу, а из средине им се прикључивао Меси. И тако је и дошло до гола... Суарез је добио лопту у простор, прошао поредДенајера, који је стартовао... И остала је дилема ко је кога нагазио, ко је кога први закачио, али судијаМарсињак је био сто одсто сигуран да је пенал. Стајао је близу, имао је преглед ситуације, па није чак ни консултовао ВАР.

Меси са пенала је шутнуо Паненку и погодио. Повела је Барселона, минут 18.

Идемо на минут 31. Гол за памћење. Мат у три потеза. Меси за Суареза, а овај је спојио Кутиња са празном мрежом – 2:0. Типичан гол Каталонаца. Сакрили су лопту из додира, цела појачана одбрана Лиона је испала из игре и гледала како јој Уругвајац и Бразилац, као у школском дворишту, шаљу лопту у гол без трунке отпора.

И онда некако, право ниоткуд, друга песма у другом полувремену. Лион уме да игра фудбал, а дошао је у ситуацију да нема куд, него да покрене сву нападачку машинерију.И постало је чупаво на Ноу Кампу!

Тусар је у 58. минуту погодио за 2:1, можда и уз фаул у нападу, и унео немир у редове Барселоне. Кога једном Рома уједе и Лиона се боји...

Опасно се повијала одбрана Барселоне у наредних десетак минута. Шуњали су се Французи око шеснаестерца, претили, кружили, тражили простор за ударац, за завршни пас... Било је и простора за контре на другој страни. Кутињо је у 68. минуту промашио празан гол, додуше доста искоса.

Меси је помало себично хтео да буде јунак, па је у 71. минуту покварио контру на ивици шеснаестерца... Све је поправио седам минута касније. Љуљао је Аргентинац одбрану Лиона и на крају успео да протури лопту преко црте. Као да је сатима путовала док није прешла гол-линију.

Није много потрајало, само 210 секунди и – гол. Меси кроз тројицу, вуче лопту, цима лево, цима десно, нико му не излази у дуел, у блок, само са повлаче назад. Лопта кроз сву тројицу на страну, где Ђерар Пикесам као дух погађа за 4:1.

Ни то није крај. Још једна асистенција Аргентинца и егзекуција Дембела. Огромних 5:1. Прави месакр на Ноу Кампу!

БАРСЕЛОНА – ОЛИМПИК ЛИОН 5:1 (2:0)
/Меси 18 пен, 78, Кутињо 31, Пике 81, Дембеле 86 - Тусар 58/, први меч 0:0

Стадион: Камп Ноу
Капацитет: 99.354
Судија: Шимон Марчињак (Пољска)
Жути картони: Ленгле (Барселона), Маркал, М. Дембеле (Лион)

БАРСЕЛОНА (4-3-3): Тер Штеген – Серђи Роберто (од 83. Семедо), Пике, Ленгле, Алба – Ракитић, Бускетс, Артур (од 74. Видал) – Меси, Суарез, Кутињо (од 70. У. Дембеле). Резерве: Силесен, Семедо, Дембеле, Малком, Видал, Умтити, Алења. Тренер: Ернесто Валверде.

ОЛИМПИК ЛИОН (5-3-2): Лопес (од 34. Горгелан) – Дубоа, Денајер, Марсело, Маркал, Менди (од 77. Корне) – Тусар, Фекир, Ндомбеле – Депај (од 73. Траоре), М. Дембеле. Резерве: Горгелан, Рафаел, Ауро, Траоре, Тете, Шејкин, Корне. Тренер: Бруно Женесио.

ЛИГА ШАМПИОНА, ОСМИНА ФИНАЛА

Борусија Дортмунд - Тотенхем 0:1 (0:1)   /први меч 3:0/
/Кејн 48/

Реал Мадрид - Ајакс 1:4 (0:2)   /први меч 3:0/
/Асенсио 70 - Зијех 7, Нерес 18, Тадић 62, Шене 72/

Пари Сен Жермен - Манчестер Јунајтед 1:3 (1:2)   /први меч 2:0/
/Бернат 11 - Лукаку 2, 30, Рашфорд 90+3. пенал/

Порто - Рома 3:1 (2:1, 1:1)   /први меч 1:2/
/Соареш 27, Марега 53, Тељес 11  пенал - Де Роси 37 пенал/

Јувентус - Атлетико Мадрид 3:0 (1:0)
/Роналдо 27,48, 86пен/

Манчестер Сити - Шалке 7:0 (3:0)
/Агуеро 35пен, 38, Сане 42, Стерлинг 56, Силва 71, Фоден 78, Жезус 84/

Среда, 13.3.

Бајерн - Ливерпул 1:3 (1:1)   /први меч 0:0/
/Матип 39. аутогол - Мане 26, 84, Ван Дајк 69/

Барселона - Лион 5:1 (2:0)   /први меч 0:0/
/Меси 18. пенал, 78, Кутињо 31, Пике 81, Дембеле 86 - Тусар 58/

Извор: моззартспорт/Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар