Куп БиХ: Широки избацио Борац, за 1/2-финале!

Борцу посјед и игра, Широком резултат! Бањалучани су на Градском стадиону у реванш мечу четвртфинала Купа БиХ били бољи ривал, али побједу су славили гости из Широког Бријега.

Фудбал 13.03.2019 | 20:40
Куп БиХ: Широки избацио Борац, за 1/2-финале!
Борац је вечерас имао више од "игре", али је гостима  један гол био довољан да изборе пласман у полуфинале Купа БиХ.

Црвено-плави су публици, не и Лешинарима који ни вечерас нису бодри своје миљенике са сјеверне трибине, приказали добру и борбену фудбалску представу, али и слабу реализацију.

Имали су изабраници Дарка Војводића довољан број прилика да и упркос примљеном голу изборе макар продужетке, али је сваки пут недостајао завршни пас или сигурна завршница.

Гости, на другој страни, нису пружили много у пољу, али су бољи били за један гол који је уз доста среће постигао Дражен Багарић.

Борац - Широки Бријег 0:1 (0:1) - први меч 1:2
/Багарић 15/

Домаћини су одлично кренули у меч!

Већ у 12. минуту Зоран Милутиновић је упутио сјајан попречни пас за Ђорђа Ћосића који се убацио иза леђа одбране, али је његов снажан ударац прозујао поред даље стативе.

Само неколико минута касније нова прилка за Борац.

Никола Мојовић је упутио лопту у простор за Сашу Кајкута који је избјегао офсјад замку и сручио се у шеснаестерац, али његово додавање није пронашло Врањеша на другој стативи.

Потом, хладан туш за домаћу публику!

Гости су се муњевито нашли у половини Борца, лопта је дошла до Дражена Багарића који шутира у паду и уз доста среће тресе мрежу иза леђа Кенана Тополовића након 15 минута игре.

У наредних десет минута - отворен меч и неколико прилика на обје стране.

Мрежу је поново затресао Багарић, али је погодак оправдано поништен пошто се робусни нападач гостију налазио у недозвољеној позицији.

Већ на старту другог полувремена Дарко Војводић врши двоструку измјену и у игру шаље Демира Јакуповића и Милоша Жеравицу, док терен напуштају Игор Аничић и Зоран Милутиновић.

Након само четири минута игре у наставку, Јакуповић је имао велику прилику да донесе поравнање.

Владан Даниловић га је пронашао фантастичним пасом кроз срце одбране Широког, а омалени крилни фудбалер се нашао "очи у очи" са Луком Билобрком, али голман гостију са лакоћом зауставља његов слаб ударац.

У тим тренуцима Борац је у потпуности контролисао сусрет и прилике за Бањалучане су се ређале као на траци.

Прво је у 53. минуту одлично главом покушао Немања Јаничић, а Билобрк одлично реаговао и сачувао свој гол. Три минута касније Стојан Врањеш је савладао гостујућег голмана, али погодак оправдано поништен због офсајда.

Добрих уводних петнаест минута за Борац у наставку је закључио Делимир Бајић који је био највиши у скоку након корнера, али је његов ударац завршио поред десне стативе.

Бањалучани су у наставку, чини се, остали без "горива" па су двије посљедње "гужве" у шеснаестерцу гостију дошле у надокнади времена, али се резултат није мијењао.

Борац ће се након овог пораза такмичити на само једном фронту и покушати освојити титулу шампиона Републике Српске и изборити повратак у Премијер лигу БиХ у којој Широбријежани воде велику битку за треће мјесто и пласман у квалификације за Лигу Европе.

Слога из Горњег Црњелова и ТОШК из Тешња су данас већ изборили пласман у полуфинале.

Исто је учинила и екипа Сарајева која је у Мостару и у реваншу минималним резултатом била боља од Зрињског.

Борац:Тополовић, Бајић, Јаничић, Дујаковић, Ћосић, Даниловић, Милутиновић, Врањеш, Мојовић, Аничић, Кајкут.

Широки Бријег: Билобрк, Баришић, Бабић, Елиомар, Станић, Ћорлука, Поповић, Хркаћ, Багарић, Марковић, Енин.

КУП БИХ, четвртфинале:

Клис - СЛОГА 2:2 (1:2) - први меч 1:1
/Бајрић 1, 81 - Матовић 7, 31/

ТОШК - Звијезда Градачац 4:1 (2:0) - први меч 2:0
/Хасић 19, Калесић 39, 62, Двеџић 49 - Мехић 83/

Зрињски - САРАЈЕВО 0:1 (0:0) - први меч 0:1
/Татар 90+2/

Борац - ШИРОКИ БРИЈЕГ 0:1 (0:1) - први меч 1:2
/Багарић 15/

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар