ИВ - Крајиновић спреман за Надала: Опуштен сам!

Српски тенисер вечерас од 19 сати у осмини финала Индијан Велса дочекује другог играча света.  Крајиновић се осветио бившем тренеру: Рекао је да нисам довољно добар! Српски тенисер, Филип Крајиновић, игра као препорођен на турниру у Индијан Велсу, непосредно после веома турбулентног периода за њега.

Тенис 13.03.2019 | 17:00
ИВ - Крајиновић спреман за Надала: Опуштен сам!
Филип Крајиновић ради одличан посао у Индијан Велсу.

Елиминисао је Данила Медведева, 15. тенисера света, остварио трећу победу у низу и заказао дуел са Рафаелом Надалом у осмини финала.

Биће то његов други поход ка високом пласману на мастерсу, након што је 2017. у Паризу приредио право изненађење проласком у финале.

"У Паризу због великих узбуђења нисам уопште могао да спавам. Осећао сам велики притисак, било ми је веома тешко, нисам могао ни да једем", рекао је Крајиновић.

И тада је имао заказан дуел са Надалом, у четвртфиналу, али га нису одиграли јер је Шпанац предао без борбе због повреде.

Нови меч са Надалом у Индијан Велсу дочекује у другачијем расположењу.

"Сада је лакше јер имам више искуства. Играо сам већ много пута са великим момцима и опуштенији сам. Париз је био веома узбудљив, био је то први пут... Сада је све другачије и одлично спавам", рекао је српски тенисер.

Тада је у финалу играо са Џоном Изнером, и изгубио је. О томе не размишља и каже да ће се овога пута постарати да стигне до четвртфинала.

На париском путу успеха у полуфиналу је савладао Џека Сока. Након преокрета у тај брејку трећег сета изборио је велику победу, коју је прославио падом на колена у сузама.

Снимак тог тренутка погледао је много пута.

"Гледао сам 1.000 пута. Тај последњи тренутак ћу памтити заувек, тај поен када погађам форхенд винер... Гледам тај меч често када сам тужан. Увек ћу га се сећати",рекао је Крајиновић.

Тај снимак осим лепих успомена подсећа га и на добре резултате, које је кадар да направи.

"Знам да ако играм добро могу да будем опасан за сваког играча. Имам 27 година и још много година је преда мном, надам се да ћу једног дана опет играти финале. Никад се не зна", поручио је тренутно 113. играч са АТП листе уочи дуела са другим рекетом света.

Крајиновић се осветио бившем тренеру: Рекао је да нисам довољно добар! Српски тенисер, Филип Крајиновић, игра као препорођен на турниру у Индијан Велсу, непосредно после веома турбулентног периода за њега.

Крајиновић је крајем прошле сезоне објавио да ће током 2019. сарађивати са стручњаком Томасом Јохансоном, али је Швеђанин после само пар месеци решио да напусти Филипови тим.

Како је тада наведено, Јохансон је као разлог растанка са Крајиновићем навео да би желео да више времена проводи са породицом, а онда је недуго затим објавио да ће сарађивати са својим некадашњим штићеником Белгијанцем Давидом Гофаном.

Крајиновић није добро поднео такав начин растанка са тренером, а на турниру у Индијан Велсу решио је да искали свој бес.

Српски тенисер се сусрео са Гофаном у другом колу калифорнијског Мастерса и "почистио" га са терена – 6:3, 6:3 – а затим имао шта да поручи.

"Мој тренер је дао отказ пре две недеље. Рекао је да нисам довољно добар. Да, стварно!", рекао је Крајиновић после тог меча, а затим на питање да ли је та победа била посебна за њега уз огроман осмех одговорио са: "Да".

Филип је после победе над Белгијанцем наставио да импресионира, па је победио и фаворизованог Руса Данила Медведева.

Сада га, у осмини финала, очекује меч против Рафаела Надала са којим је имао један окршај, у судбоносном Паризу 2017. године када му је Шпанац због повреде предао меч четвртфинала.

Меч између Крајиновића и Надала на програму је у среду од 19 часова по средњеевропском времену, а у исто време можете пратити и још једног Србина у осмини финала Индијан Велса Миомира Кецмановића, који се састаје са Јапанцем Јошихитом Нишиоком.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар