Брегзит мртав, ни Тереза није боље

Споразум о иступању Велике Британије из ЕУ је мртав, а ни британска премијерка Тереза Меј, која га је постигла са ЕУ, политички није боље, пише Монд.

Република Српска 13.03.2019 | 11:04
Брегзит мртав, ни Тереза није боље
"Споразум о Брегзиту о којем се напорно преговарало са Бриселом две године, је мртав, а Тереза Меј, која га је закључила, политички није нешто у бољем стању", пренео је француски лист коментаришући поновно гласање британског парламента који је синоћ одбио споразум.

Француски лист подсетио је да је парламент у јануару са још већим бројем гласова одбио споразум који су Лондон и брисел постигли крајем новембра 2018. године, додајући да се поново одбијање споразума више "не може опозвати". 

Монд је додао да су британски политичари подељени и о питању о којем данас и стутра треба да гласа парламент - да ли Велика Британија треба да изадје без споразума и да ли жели да се одложи датум изласка који је предвидјен 29. марта. 

Други француски медији данас преносе да је Велика Британија поново ушла у неизвесност. 

Лист Нувел обсерватер је пренео данас списак евентуалног сценарија о Брегзиту, док радио Франс енфо сматра да је Тереза Меј доживела "оштро дезавуисање" сопственог рада јер је "грчевито" месецима преговарала о споразуму на око 600 страна.

ЕУ је саопштила синоћ да је одбацивање споразума о разлазу Велике Британије и ЕУ у британском парламенту "знатно повећало вероватноћу Брегзита без договора" и додала да је "учинила све што је било могуће да се додје до споразума".

Кабинет француског председник Емануела Макрон кратко је синоћ реаговао на британско гласање наводећи да жали због одлуке парламента и додао да само "Лондон може да пронадје решење" али да Француска неће прихватити одлагање датума Брегзита без "веродостојне стратегије" коју би требало да представи Лондон.

(Бета)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Ре

13.03.2019 10:34

Кад емоције надвладају разум И памет . Националисти гласали за излазак а сад цитава нација пати због емоционалне одлуке . Доста фирми затварају своја представниства у УК И пребацију у ЕУ. Зато им се цитава ЕУ смије . Глуп потез .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Епистахије

13.03.2019 11:23

Због нацинализма напуштају фирме РС и прелазе у Федерацију. У РС функционише још само Бинго.

Name

Ре Ре

13.03.2019 15:52

упрсбо супротно. Нема ту никаквих емоција. Ради се о принципима. Споразум није прихвацен јер је неслагање око зицане ограде измедју УК и Ирске. Тамо народ памти ста су политицари обецали тако да свако води рацуна о томе како це проци на изборима. Само код нас политицари у једном дану мијењају прицу висе пута.

Name

Иво Лола

13.03.2019 11:06

Имамо ми насе Енглезе у српској,њих 40 ,омогуцити им да гласају код нас о Бреxиту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјоко свуда око нас!

13.03.2019 12:34

Ајмо ми сада ударити контру и развити привреду!

ОДГОВОРИТЕ
Name

дијаспора

13.03.2019 14:50

Знаци немамо среце да стока оде

ОДГОВОРИТЕ