ЛШ: Клоп пријети Баварској, Камп Ноу спреман за Лион!

Последњи дан реванша осмине финала Лиге шампиона доноси сударе Бајерна и Ливерпула у Минхену и Барселоне и Лиона на Ноу Кампу.

Фудбал 13.03.2019 | 12:30
ЛШ: Клоп пријети Баварској, Камп Ноу спреман за Лион!
У првим мечевима, у Лиону и Ливерпулу, оба сусрета завршена су без голова и такви исходи гарантују неизвесност за последње две карте за четвртфинале. 

Дерби можда целе рунде игра се на Алијанц арени, у судару тимова са укупно 10 титула првака Европе – по пет, с куриозитетом да им је ово тек први двобој у елитном такмичењу. 

Трофејни клубови су се само једном састали у званичној утакмици и то 2001. године у Суперкупу Европе када је Ливерпул славио 3:2 у Монаку. 

Занимљиво да је тада садашњи тренер Бајерна Нико Ковач, заједно са братом и помоћником у стручном штабу Робертом, био учесник тог меча и сада има прилику да се реваншира. 

Бајерн је у успону форме, стигао је Борусију из Дортмунда на челу Бундеслиге, док је Ливерпул баш супротно препустио Манчестер Ситију прво место Премијер лиге. 

Тим Јиргена Клопа полако посустаје за "грађанима" и пролаз из Минхена, где је током каријере изгубио чак девет пута, би му сигурно улио дозу самопоуздања за наставак сезоне. 

Осим лошег скора Клоп против земљака игра и против традиције, која говори да је Бајерн у претходних седам пута успешно прошао осмину финала...

Лион је ове сезоне сјајан у Лиги шампиона, у групи је савладао Манчестер Сити, у првом мечу осмине финала одиграо 0:0 с Барселоном. Али биће му јако тешко да понови подвиг вечерас на Камп Ноу.

Без обзира што је Барселона огроман фаворит против Лиона, нико не сме да потцени француски састав који је ове сезоне већ правио подвиге попут оног у Манчестеру када је савладао Сити 2:1. 

Вреди истаћи и да је тачно деценију раније, у истој фази и такође после ремија у Лиону, Барселона била немилосрдна на Ноу Кампу 5:2, уз гол Лионела Месија, а да је тада такође у првој утакмици двомеча било нерешено (1:1) у Француској. 

Барса је ове сезоне, не рачунајући Куп краља у којем је прошла у финале, изгубила само две утакмице (ниједну у ЛШ), тако да ће Лионовоа победа бити у домену фикције. Ипак, гости се неће предавати, а после ремија без голова на домаћем терену знаће да им само један гол на гостовању "ради" одличан посао. 

Меси ће и сада бити главни адут Каталонаца у походу на место међу осам најбољих у Лиги шампиона. 

Тај меч, као и дуел Бавараца и "редса", на програму је од 21.00 у среду

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар