Куп: Партизаново тактичко изненађење...

Шеховић десни бек, Пантић први пут стартер у 2019. години, нема Косовића. . .  Може ли бранилац Купа Србије до полуфинала?

Фудбал 13.03.2019 | 11:45
Куп: Партизаново тактичко изненађење...
Променио се тренер, мења се и тим. Принудно. У четвртфиналном дуелу Купа Србије, мечу који из ове перспективе изгледа као утакмица сезоне – за њен могући спас или тотални колапс – Партизан ће заиграти као никад раније. Са два лева бека.

Један, Немања Г. Милетић, остаје на изворној позицију уз леву аут-линију, а на супротни крај терена сели се млади Златан Шеховић. Изданак Омладинске школе црно-белих ускочиће на место повређеног Немање Р. Милетића (боле га леђа још од дуела са Радничким) и пројектован је да, као можда тактичко изненађење, покрије десну страну на гостовању Напретку (15.30, ТВ Арена спорт 1).

Шеховићу ће, после дуела са Вождовцем, у минулом колу Суперлиге, дуел у Крушевцу бити трећи овог пролећа, пошто је заиграо и у финишу сусрета у Бачкој Паланци. У млађим категоријама и у Телеоптику је понекад знао да дејствује баш као десни бек и зато је стручни штаб, предвођен вршиоцем дужности, Жарком Лазетићем, проценио да је тренутак да се шанса укаже дечаку из „класе 2000“ пре искусног и, за ову прилику можда очекиваног, Мирослава Вулићевића.

Ако Немања Р. Милетић није стигао да се опорави од повреде, онда је за Партизан повољна информација да је Владимир Стојковић спреман. Мада је превентино пропустио дуел са Змајевима, најбољи српски голман је у уторак одрадио тренинг без проблема и биће међу стативама на стадиону под Багдалом, где гости бране статус тороструког узастопног освајача пехара и покушаће да прокрче пут ка завршници. У првих 11 се после суспензије враћа и штопер Марк Валијенте, а премијерно овог пролећа на терену од првог минута биће опорављени Данило Пантић, који би требало да одмени Небојшу Косовића и „нахрани“ лоптама нападачки тандем Николић-Рикардо, с намером да неко од њих, а можда обојица, погоде циљ, јер то нису учинили већ на последње две утакмице.

„Играчи би требало да покажу реакцију после свега што се десило. Напредак је стабилна екипа, добро организован клуб, има најискуснијег тренера у такмичењу, Милорада Косановића, међутим, сад је прави тренутак да, после одлазака Бате Мирковића и Ивице Илиева, играчи и ја преузмемо одговорност и урадимо оно што се од нас очекује. Немам дилему да ће фудбалери пружити максимум, а верујем да је права слика овог тима оно што смо пружали против ОФК Бачке, Пролетера, у дербију....“, истакао је Жарко Лазетић који ће данас водити Партизан.

Да Напредак има тим сличан јесењем Партизан би био на озбиљном тесту. Међутим, после одласка Вукановића, Вулића и Боранијашевића, Чарапани овог пролећа грцају. Још немају победу у другом делу сезоне, тако да тренер домаћина Милорад Косановић не сме да се превише осврће на проблем црно-белих.

“Не уживам у несрећи других и много ми је жао што су црно-бели у таквој ситуацији. Посебно ми је жао Бате Мирковића. Њихова утакмица са Вождовцем је још једна потврда да се 'на крову' не може играти фудбал. Гол није последица грешке играча, већ подлоге, која више приличи некој хали у којој се деца играју. Није ми јасно зашто се уопште тамо игра… Далеко смо догурали у купу, али у овом моменту нисмо тим који може да прети било коме, посебно не Партизану. Ово нам је припрема за оно што нас чека у наредном колу”, рекао је Милорад Косановић и открио да не зна у којој мери ће моћи да рачуна на реконвалесценте Вешковца, Деака, Немању Петровића И Аливодића.

НАПРЕДАК – ПАРТИЗАН, 15.30, ТВ Аренаспорт 1

Крушевац
Стадион: Младост
Судија: Зоран Широки

НАПРЕДАК: Ни. Петровић – Аксентијевић, Маринковић, Остојић, Обрадовић – Ђорић, Ескић, Ндијаје, Баха, Ивановић – Илић. Тренер: Милорад Косановић.

ПАРТИЗАН (4-4-2): Стојковић – Шеховић, Валијенте, Павловић, Н. Г. Милетић – Здјелар, Шћекић, Закарић, Пантић – Николић, Рикардо. Тренер: Жарко Лазетић.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар